Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de lei de la CJ Brăila pentru aparate la Spitalul Judeţean

• este vorba despre o rectificare bugetară, venită la solicitarea conducerii SJU Brăila şi adusă în atenţia membrilor CJ Brăila de către consilierul judeţean independent Marian Căpăţînă, la cea mai recentă şedinţă ordinară • consilierii au aprobat alocarea a 60.000 lei pentru ca spitalul să achiziţioneze patru aparate EKG cu 12 canale

 

Consilierii judeţeni au decis să sară din nou în ajutorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. CJ Brăila a alocat 60.000 lei din buget către SJU pentru achiziţionarea a patru aparate EKG. Demersul a venit la propunerea consilierului judeţean independent Marian Căpăţînă. Pe scurt, acesta a amendat un proiect privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al judeţului Brăila pe anul 2020, aflat pe ordinea de zi a celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului. Căpăţînă a precizat că a primit, la rândul său, solicitarea la Comisia de Sănătate şi Protecţie Socială, din partea conducerii spitalului şi a dat citire acesteia în plen.

“Având în vedere situaţia actuală, generată de infecţia cu COVID-19 şi creşterea continuă a numărului de persoane infectate, este necesară achiziţionarea urgentă de patru aparate EKG cu 12 canale. (...) întrucât în propunerea de modificare a programului de investiţii, înaintată cu adresa 25649 din 21 iulie, nu au fost incluse credite bugetare pentru aceste echipamente medicale, propunem ca,  în şedinţa CJ Brăila din data de 30 iulie 2020, colegii consilieri să introducă amendamentul privind modificarea programului de investiţii, cu sursă de finanţare «transferuri de la Consiliul Judeţean», astfel: includerea poziţiei EKG cu 12 canale, cu suma de 60.000 lei. Şi diminuarea poziţiei «punct finanţare aparatură medicală», 10%, cu suma de 60.000 lei. Menţionează SJU Brăila că propunerile de mai sus, nu influenţează creditele bugetare prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli înaintat spre aprobare în şedinţa de plen”, a precizat Căpăţînă.

Ulterior, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a supus la vot amendamentul consilierului, fiind aprobat cu majoritate de voturi. Mai apoi situaţia s-a repetat şi în privinţa proiectului amendat, concret: 28 voturi “pentru”, fără participarea la vot a liberalilor Ovidiu Nechita şi Marian Sârbu, care au decis să boicoteze în acest fel, pe parcursul întregii şedinţe, atitudinea preşedintelui CJ Brăila, care, la fel cum a mai făcut şi în alte şedinţe, i-a tăiat din nou microfonul lui Nechita.

“Vă mulţumesc domnilor consilieri. Ştiam de această problemă de ieri. Este de datoria domnilor din Consiliul de Administraţie de la Spital, a domnului doctor Căpăţînă. Este normal. Vă spun cu mâna pe inimă, că dacă vor mai fi astfel de cazuri, cu ajutorul dumneavoastră, vom face şedinţe extraordinare, ca să reglăm situaţii financiare. Pentru că spitalul are bani pentru achiziţionarea de echipamente, dacă este nevoie”, a ţinut să adauge Chiriac, după vot.
Categorie articol: 

Comentarii