Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Limitator de viteză montat pe stradă de un brăilean, în dreptul casei sale

• s-a întâmplat pe o stradă asfaltată din cartierul Chercea • cetăţeanul în cauză le-a spus reprezentanţilor Primăriei că a procedat aşa din cauza şoferilor care circulă cu viteze foarte mari, punând în pericol siguranţa familiei şi copiilor săi • problema este că nu ar fi avut autorizaţie şi ar putea fi amendat pentru asta • conducerea Primăriei spune că se va analiza situaţia şi, dacă va fi cazul, ar putea fi montate limitatoare de viteză în mai multe puncte critice din cartierul respectiv

 

Exasperat de şoferii care accelerează în neştire pe strada care a fost asfaltată în urmă cu câţiva ani, un locatar din Chercea a luat problema în propriile mâini şi a montat pe carosabil, în dreptul casei sale, un limitator de viteză. S-a întâmplat pe strada Eftimie Murgu, în apropierea intersecţiei cu Str. V. Băncilă. Banda de cauciuc a fost montată pe asfalt în urmă cu ceva vreme, însă reprezentanţii Primăriei au aflat de existenţa ei abia vineri, 18 mai. “Angajatul nostru ajuns la faţa locului a discutat cu cel care a montat limitatorul de viteză. Acesta i-a spus că a procedat aşa pentru că se circulă cu viteze foarte mari şi se temea pentru siguranţa familiei, în special a copiilor săi. Problema este că, din câte se pare, a luat această măsură fără a avea avizul autorităţilor locale. Instituţia noastră nu a eliberat niciun aviz pentru aşa ceva. Vom verifica dacă a avut aviz de la un alt serviciu din cadrul Primăriei sau de la Poliţie. Dacă se va constata că limitatorul de viteză a fost montat ilegal, va fi îndepărtat de pe carosabil”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL).

La rândul său, viceprimarul Doiniţa Ciocan ne-a informat că va fi sesizată şi Poliţia Locală, care va verifica dacă persoana din Chercea a intervenit pe domeniul public fără autorizaţie. Într-o astfel de situaţie, cetăţeanul respectiv riscă să fie amendat. Pe de altă parte, viceprimarul Ciocan ne-a declarat că, pornind de la acest caz, este posibil să se facă, la nivelul autorităţii locale, o analiză mai amplă a felului cum se circulă pe străzile asfaltate din Chercea. Se va analiza inclusiv posibilitatea ca Primăria să monteze astfel de limitatoare de viteză în punctele critice din cartier, pentru a-i tempera pe şoferii vitezomani.
Categorie articol: 

Comentarii