Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liber la parcari ilegale!

Proprietarii de masini pot rasufla usurati, deoarece nu li se mai ridica autoturismul atunci cind parcheaza neregulamentar, intrucit pentru citeva saptamini municipalitatea va lua o pauza la acest capitol. Bucuria le va fi insa de scurta durata, pentru ca serviciul de ridicare masini nu se desfiinteaza, ci doar se reorganizeaza, rastimp in care nu va mai ridica nimeni nici o masina. Concret, asa cum a explicat primarul municipiului, abia zilele trecute institutia a primit in mod oficial de la Curtea de Apel Galati hotarirea de anulare a deciziei prin care Constantin Cibu a permis externalizarea din SC "Braicar" a serviciului de ridicare masini si concesionarea acestuia de catre firma de paza "Ying Yang Security". In acest context, edilul a anuntat ca de luni, 20 octombrie, va fi o pauza de citeva saptamini in executarea acestui serviciu, perioada necesara pentru a fi scos, din nou, la licitatie. "Noi am trimis adresa catre CA Galati, prin care am cerut sa ne comunice motivarea hotaririi din sedinta publica din 16 septembrie, prin care a admis cererea Directiei Pietelor referitoare la ridicarea masinilor, iar data de inregistrare la Primarie a raspunsului instantei este 14 octombrie. Acum urmeaza sa propunem Consiliului Local Municipal o hotarire privind scoaterea la licitatie in vederea concesionarii a serviciului de ridicare masini, pentru ca instanta a stabilit ca nu a fost corecta metoda aleasa de fostul edil, adica aceea a unei simple decizii a primarului. Cred ca o perioada de circa 2 saptamini activitatea de ridicare va fi suspendata dar, repet, serviciul va exista si va functiona in continuare", a explicat Aurel Simionescu.
Interesant de precizat este ca de la pronuntarea in sedinta publica in data de 16 septembrie a hotaririi CA Galati au fost soferi care au crezut ca a fost suspendata operatiunea si au parcat neregulamentar, trezindu-se ca le-a fost ridicata masina.
Reamintim ca in urma cu citeva luni, Directia Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila a atacat in contencios administrativ decizia fostului primar Constantin Cibu, prin care acesta a permis scoaterea la licitatie in vederea concesionarii catre un tert a serviciului de ridicare a masinilor parcate neregulamentar. Desi in prima faza a pierdut la Tribunalul Braila, DAPT a facut recurs, iar Curtea de Apel Galati a fost de acord cu punctul de vedere al DAPT Braila, dispunind suspendarea deciziei fostului primar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii