Mergi la conţinutul principal

7.500 euro pentru dezvoltarea fermelor mici

Producatorii agricoli care administreaza o afacere de mici dimensiuni si vor sa o dezvolte au posibilitatea de a accesa o forma de sprijin financiar nerambursabil in cuantum total de 7.500 euro. Pentru a beneficia de acesti bani, fermierii trebuie sa conceapa si sa depuna un plan de afaceri care sa acopere o perioada de 5 ani, exact intervalul in care primesc sprijinul nerambursabil, plan ce trebuie sa aiba ca finalitate cresterea valorii economice a exploatatiei respective cu cel putin 3.600 euro. In plus, un alt rezultat urmarit este cresterea cu 20% a valorii productiei agricole obtinute destinate vinzarii.
Cei interesati pot accesa finantarea prin intermediul Masurii 1.4.1. - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice in varsta de pana la 62 ani, care desfasoara activitati economice, in principal activitati agricole, comercializeaza o parte din productia obtinuta, au o exploatatie agricola cu o dimensiune economica intre 2.400 si 9.600 euro, inregistrata in Registrul agricol.
Daca la verificare ferma de semi-subzistenta nu indeplineste conformitatea cu planul de afaceri, aceasta nu va mai beneficia de sprijin in urmatorii 2 ani, dar beneficiarul nu va returna sumele primite.
"Sesiunea pentru primirea proiectelor in cadrul Masurii 1.4.1. a fost deschisa inca din decembrie 2008 si urmeaza sa se inchida la finele lunii viitoare, asa ca timp ar mai fi pentru cei interesati", ne-a declarat Elena Banica, directorul Directiei Dezvoltare Rurala din cadrul DADR Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro