Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

7.500 euro pentru dezvoltarea fermelor mici

Producatorii agricoli care administreaza o afacere de mici dimensiuni si vor sa o dezvolte au posibilitatea de a accesa o forma de sprijin financiar nerambursabil in cuantum total de 7.500 euro. Pentru a beneficia de acesti bani, fermierii trebuie sa conceapa si sa depuna un plan de afaceri care sa acopere o perioada de 5 ani, exact intervalul in care primesc sprijinul nerambursabil, plan ce trebuie sa aiba ca finalitate cresterea valorii economice a exploatatiei respective cu cel putin 3.600 euro. In plus, un alt rezultat urmarit este cresterea cu 20% a valorii productiei agricole obtinute destinate vinzarii.
Cei interesati pot accesa finantarea prin intermediul Masurii 1.4.1. - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice in varsta de pana la 62 ani, care desfasoara activitati economice, in principal activitati agricole, comercializeaza o parte din productia obtinuta, au o exploatatie agricola cu o dimensiune economica intre 2.400 si 9.600 euro, inregistrata in Registrul agricol.
Daca la verificare ferma de semi-subzistenta nu indeplineste conformitatea cu planul de afaceri, aceasta nu va mai beneficia de sprijin in urmatorii 2 ani, dar beneficiarul nu va returna sumele primite.
"Sesiunea pentru primirea proiectelor in cadrul Masurii 1.4.1. a fost deschisa inca din decembrie 2008 si urmeaza sa se inchida la finele lunii viitoare, asa ca timp ar mai fi pentru cei interesati", ne-a declarat Elena Banica, directorul Directiei Dezvoltare Rurala din cadrul DADR Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii