Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lecţii de supravieţuire în Balta Mică a Brăilei

• în aceste zile, la Brăila se desfăşoară o nouă ediţie a Concursului Naţional de Ecoturism “Danubius” • cei peste 80 de copii din toată ţara care au venit să participe la această competiţie vor avea parte de o experienţă unică • printre altele, aceştia vor învăţa să aprindă un foc, să îşi confecţioneze o undiţă sau să îşi construiască un adăpost folosindu-se numai de elementele pe care le găsesc în natură

 

Zilele acestea, Balta Mică a Brăilei este locul în care peste 80 de copii din toată ţara învaţă tehnicile esenţiale de supravieţuire în natură, în cadrul unei noi ediţii a Concursului Naţional de Ecoturism “Danubius”, organizat de Palatul Copiilor Brăila.

Împărţiţi în echipe de câte 4 copii (2 băieţi şi 2 fete), concurenţii vor avea de parcurs şapte probe, una mai solicitantă ca alta. Astfel, aceştia vor trece prin următoarele probe: ecoturism, orientare sportivă, îndemânare/ perspicacitate, parcurs aplicativ-utilitar, supravieţuire, vânătoare de imagini, creaţie literară în limba engleză. Pe lângă acestea, copiii vor participa şi la alte activităţi organizate în cadrul concursului: parcurgerea unui mini curs teoretic şi practic de supravieţuire, probă ecologică, susţinerea unui moment artistic, aprinderea focului şi gătitul hranei, montarea corectă a cortului. La final, se vor întocmi clasamente pe probe şi clasamente generale pe categorii de vârstă/cicluri de învăţământ.

Pe parcursul acestui concurs, participanţii vor câştiga o serie de abilităţi, cum ar fi acordarea primului ajutor, rezolvarea unei situaţii practice în diferite contexte şi vor acumula informaţii despre flora din Parcul Balta Mică a Brăilei. De asemenea, aceştia îşi vor îmbogăţi cultura generală şi vor învăţa să recunoască uneltele de pescuit. Însă, cel mai important, vor învăţa cum să supravieţuiască în natură. Organizatorii îi vor pune să amenajeze o tabără de corturi, să gătească, să facă focul, să îşi confecţioneze o undiţă, o praştie sau o suliţă, precum şi să improvizeze un adăpost folosindu-se doar de materialele pe care le găsesc în natură.
Categorie articol: 

Comentarii