Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La 18 ani, judecat pentru conducere fără permis

Cercetat iniţial pentru săvârşirea a trei infracţiuni, Auraş Ionuţ Ilie, în vârstă de 18 ani, a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis. Procurorii au dispus, totodată, clasarea cauzei în ceea ce priveşte alte două infracţiuni puse pe seama lui Ilie: furt calificat şi părăsirea locului accidentului.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, inculpatul Auraş Ionuţ Ilie locuieşte împreună cu mama sa, Doina C. În ziua de 9 octombrie 2012, brăileanca a cumpărat de la un alt fiu de-al său, Stănel, autoturismul Renault Megane cu numărul de înmatriculare BH 186 HN.
În noaptea de 12/13 octombrie 2013, precizează reprezentanţii acuzării, în jurul orei 1:30, inculpatul a luat o cheie a autoturismului, după care a urcat la volan, conducându-l pe traseul strada Milcov (cartier Radu Negru) - strada Rândunicii - strada Enăchiţă Văcărescu - strada Pietăţii - Bariera Călăraşilor - Şoseaua Buzăului - aleea Parcului Monument. Acolo, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în spaţiul verde.
În continuare, inculpatul l-a contactat telefonic pe un prieten, care a venit la locul accidentului şi l-a sfătuit să discute cu mama sa. Totodată, acesta l-a anunţat telefonic, despre incident, pe fratele inculpatului, care era plecat în străinătate.
În aceeaşi noapte, Doina C. a formulat plângere penală împotriva tânărului, pentru furt calificat. La scurt timp, Serviciul Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Brăila a comunicat poliţiei că inculpatul nu figurează cu permis de conducere. Nici nu avea cum să aibe permis, pentru că, în acel moment, nu împlinise vârsta de 18 ani.
La câteva zile după incident, mama inculpatului şi-a retras plângerea penală, astfel că Ilie nu a mai fost pus sub acuzaţie pentru infracţiunea de furt. După intrarea în vigoare a noului Cod Penal, procurorii au fost nevoiţi să dispună clasarea cauzei şi în ceea ce priveşte infracţiunea de părăsirea locului accidentului.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii