Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ITM, amenzi de aproape 4 miliarde de lei vechi pentru munca la negru

• săptămâna trecută, inspectorii au identificat 19 persoane care munceau fără a avea contracte de muncă individuale • angajatorii care nu respectau legea au primit amenzi usturătoare

 

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, au efectuat controale la angajatorii din municipiu şi judeţ, în perioada 15-19 aprilie, pentru a depista persoanele care muncesc “la negru”.

În cele cinci zile de controale, au fost identificate 19 persoane care prestau activitate fără a avea contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă. Amenzile “usturătoare” au fost date angajatorilor, sancţiunile ridicându-se la o valoare totală de 390.000 lei.

Totodată, şi inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate şi sănătate în muncă au constatat deficienţe în urma controalelor şi au aplicat sancţiuni în cuantum de 33.500 lei.

“Combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, acest aspect fiind urmărit permanent în cadrul tuturor controalelor”, se arată într-un comunicat de presă emis de ITM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii