Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iordache arată cu degetul spre cine-l ţine-n braţe pe Gheorghe Bunea Stancu

• este vorba despre aproximativ 300.000 lei, bani pe care clubul i-a plătit către fostul antrenor Eugen Baştiurea, după ce acesta a câştigat un proces în instanţă pe motiv că a fost concediat ilegal, pe vremea când fostul şef CJ, Gheorghe Bunea Stancu, era şi preşedinte la HC Dunărea • consilierul judeţean PND, Cătălin Iordache, a prezentat, ieri, un document ce datează din decembrie 2017, prin care a solicitat oficial conducerii HC Dunărea să se îndrepte împotriva celor care au luat decizia de a-l concedia pe Baştiurea fără temei legal, pentru a recupera banii • consilierul susţine că deşi i-a atras atenţia preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, despre situaţie, nu a primit nici până astăzi un răspuns privind eventuale demersuri

 

Valul de acuzaţii venite din partea consilierului judeţean PND, Cătălin Iordache, (fost vicepreşedinte al HC Dunărea), privind neregulile care s-au petrecut la clubul de handbal, continuă să provoace agitaţie pe scena politică brăileană. Acesta a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în care a precizat că deşi a solicitat în mod oficial conducerii HC Dunărea să încerce să recupereze un prejudiciu de câteva miliarde de lei vechi din trecut, şi că deşi a atras recent atenţia asupra situaţiei preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, nimeni nu vrea să ia nicio măsură, cel mai probabil din pricina personajelor “grele” implicate.

Mai exact, după cum a mai anunţat şi cu alte ocazii, Iordache a reiterat ideea că la finalul lunii decembrie 2017 a făcut o adresă oficială (pe care a şi prezentat-o în conferinţă) către preşedintele HC Dunărea, PSD-istul George Caranica, în care a cerut ca suma de aproape 3 miliarde lei vechi, pe care clubul a plătit-o antrenorului Eugen Baştiurea, să fie recuperată de la Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele de atunci al clubului de handbal, şi de la membrii Consiliului Director de la vremea respectivă. Reamintim că după numai trei etape la vremea respectivă, decidenţii de la HC Dunărea au decis să-l dea afară pe antrenorul Eugen Baştiurea, acesta a acţionat în instanţă clubul pe motiv că nu s-a procedat corect la concedierea sa, astfel că a câştigat şi a cerut o despăgubire, bani care, potrivit lui Iordache, s-ar fi achitat integral.

“Am fost acuzat de conducerea Clubului HC Dunărea că niciodată nu am cerut nimic şi că întotdeauna mi s-a răspuns la tot ceea ce am cerut. Nu este adevărat! Am în faţă o hîrtie. Este de fapt o cerere adresată preşedintelui George Marius Caranica, în care eu îi spun aşa: «Vă solicit respectuos să demaraţi de urgenţă procedurile necesare recuperării sumelor de bani pierdute în urma deciziilor judecătoreşti definitive, privind plata salariilor şi daunelor aferente luate ca urmare a deciziei abuzive a fostului preşedinte Gheorghe Bunea Stancu, privind concedierea unor angajaţi ai HC Dunărea Brăila». Este din data de 22 decembrie 2017, înregistrată sub numărul 918 la HC Dunărea. Nu mi s-a răspuns nici acum”, a declarat Iordache.

Mai mult, consilierul judeţean a ţinut să puncteze că deşi a urmat sfatul preşedintelui CJ Brăila, Fracisk Chiriac, privind faptul că i se poate adresa oricând, l-a întrebat despre această situaţie în urmă cu două zile, însă fără să primească vreun răspuns concludent.

“L-am sunat acum două zile pe domnul Chiriac, cel care afirma tot timpul că membrii Consiliului au acces la domnia sa oricând şi i-am spus: «Domnule preşedinte, când rezolvăm cu cererea mea de la HC Dunărea?», care nu e una oarecare, pentru că prejudiciul în acest caz este de câteva miliarde de lei vechi, nu e doi lei. Mi-a spus că dacă am o întrebare pentru domnia sa să i-o transmit în scris. Mai ştiu pe cineva (n.r. - Gheorghe Bunea Stancu) care făcea la fel. Un domn despre care domnul preşedinte Chiriac spune că nu îl copiază şi că nu ar avea nicio afinitate”, a mai adăugat Iordache.

 

«Până la urmă cine e omul lui Bunea Stancu, eu sau domnul Chiriac?»

Consilierul judeţean Cătălin Iordache a mai adăugat că din punctul său de vedere nerezolvarea acestei situaţii şi neacţionarea în instanţă împotriva decidenţilor de la vremea respectivă pentru recuperarea banilor daţi către Baştiurea, nu reprezintă altceva decât o teamă de a nu-l deranja în vreun fel pe fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

“Eu le-am cerut să recupereze acei bani de la Gheorghe Bunea Stancu sau cei vinovaţi. Acum nu ştiu. Poate că Bunea Stancu doar i-a zis cuiva. Deşi era preşedinte la vremea respectivă. Poate că a fost o decizie a Consiliului de Administraţie şi s-a votat într-un fel. Eu spun doar să vedem cine a fost de acord să fie dată afară acea persoană în felul acela, ilegal. Adică cei care au procedat ilegal să plătească acum suma respectivă. Nu mi s-a răspuns vreodată. În particular mi s-a răspuns de genul «las-o baltă!» Adică domnul Chiriac care pe de o parte mă acuză pe mine că am stat la masă cu domnul Bunea Stancu - un lucru absolut cunoscut şi pe care eu mi-l asum... Da, am stat! Pe de altă parte, domnia sa, care în mod normal ar trebui acum, având şi o cerere în acest sens să recupereze banii de la «duşmanul» lor, sau «duşmanul» PSD, nu face chestia asta. Şi eu nu înţeleg decât că îl protejează pe Bunea Stancu, pe bani publici. Deci până la urmă cine e omul lui Bunea Stancu, eu sau domnul Chiriac? Eu care am cerut să dea Bunea Stancu banii sau domnul Chiriac care nu vrea să se atingă de domnul Bunea Stancu să dea banii? E o întrebare la care Chiriac ar trebui să răspundă. De ce a refuzat să facă vreun demers pentru recuperarea banilor? E, totuşi, vorba de o sumă foarte mare!”, a mai comentat Iordache.

PND-istul a mai adăugat că în momentul în care a ridicat problema pe vremea când era încă vicepreşedinte la HC Dunărea i s-a spus că nu are decât un singur vot, iar ceilalţi nu îi împărtăşesc opinia.

“Eu am votat «pentru» recuperarea banilor şi ceilalţi au spus: «Lasă, mai aşteptăm. Vedem». Dar chestia asta a domnului Chiriac cu trimisul scrisorilor şi a hârtiilor mi se pare ceva de prost gust. Pentru că intenţia mea nu a fost să îl pun pe domnul Chiriac într-o poziţie nefericită, în condiţiile în care el şi-a afirmat în dese rânduri, cum să spun... poziţia sa exterioară domnului Bunea Stancu. Deci nu văd ce l-ar fi oprit? De ce să nu facă lucrul ăsta şi să recupereze banii? De ce domnul Caranica să nu facă lucrul ăsta?”, a conchis Iordache.

 
Categorie articol: 

Comentarii