Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ioniţă laudă MAI pentru «donaţia» de echipamente către SJU şi medicii de familie

• deputatul brăilean Antoneta Ioniţă (PNL) a ţinut să anunţe, recent, că medicii de familie din Brăila au primit, începând din a doua săptămână a lunii aprilie, în mod gratuit, măşti chirurgicale • de asemenea, aceasta susţine că un nou lot de materiale sanitare de protecţie şi dezinfectanţi din producţia internă vor ajunge în spitale

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a dorit să laude Ministerul Afacerilor Interne pentru câteva măsuri luate privind distribuirea de materiale şi echipamente medicale către medicii de familie şi spitale. Aceasta a lansat, recent, un comunicat de presă prin care a informat că, începând din a doua săptămână a lunii aprilie, peste 140 de medici de familie din judeţul Brăila aveau să primească, în mod gratuit, măşti chirurgicale puse la dispoziţie de Ministerul de Interne, prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Ulterior, Ioniţă a confirmat că acest lucru s-a şi întâmplat.

“De la Bucureşti, au plecat în teritoriu 4.150.000 de măşti chirurgicale care sunt distribuite către reţeaua asistenţei medicale primare, a asistenţei sociale pentru persoanele vârstnice şi a pacienţilor cu boli cronice, precum şi pentru instituţiile şi structurile al căror personal vine în contact cu persoane care prezintă risc de a fi infectaţi cu virusul SARS-COV-2”, a declarat Ioniţă, adăugând că pentru judeţul Brăila, au fost repartizate 14.700 de măşti către cabinetele medicilor de familie. Acestea vor fi distribuite prin intermediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, până pe 10 aprilie a afirmat la vremea respectivă deputatul, cu precizarea că alte 19.650 de măşti vor ajunge în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi a pacienţilor cu boli cronice, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila.

Ulterior, aceasta a mai emis un comunicat de presă în care a informat că o serie de materiale sanitare de protecţie şi dezinfectanţi din producţia internă a României vor ajunge în spitale. Ioniţă a subliniat că Guvernul Orban a alocat peste 3,9 miliarde de lei din fonduri europene, pentru rezolvarea urgenţelor din sănătate şi asistenţă socială şi a creşte capacitatea de testare.

 

Parlamentarul a explicat când vor ajunge materialele la Brăila

 

Contactată săptămâna trecută de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea dacă medicii de familie au primit într-adevăr echipamentele de protecţie promise, dar şi când anume vor ajunge la spital materialele, Ioniţă a explicat că nu ştie vreun cabinet al unui coleg de breaslă care să nu fi primit până acum ceea ce s-a promis.

“Toate echipamentele de protecţie trimise de Ministerul Administraţiei şi Internelor au sosit şi au fost distribuite către cabinetele medicilor de familie, încă de săptămâna trecută (n.r. - a doua săptămână a lunii aprilie) şi au fost distribuite prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila. Nu cred să existe vreo situaţie în care vreun cabinet să nu fi primit”, a declarat Ioniţă.

În ceea ce priveşte materialele care trebuie să ajungă în spitale, Ioniţă a punctat că Ministerul Sănătăţii lucrează la repartiţia acestora pe judeţe şi că, probabil, imediat după încheierea sărbătorilor pascale, vor fi trimise în teritoriu.
Categorie articol: 

Comentarii