Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Inghetare" pe piata carnii

Firmele lui Caruz promit ca nu vor aplica scumpiri la produsele care in perioada sarbatorilor sint la mare cautare: carnea si produsele din carne de porc. Omul de afaceri Gheorghe Caruz a explicat ca la acest moment comercializeaza carnea de porc cu maxim 9 lei/kg si ca va incerca sa mentina acest pret. Exista, totusi, posibilitatea sa apara si mici majorari, a avertizat Caruz, dar a dat asigurari ca nu vor depasi 0,6 lei/kg. "Preturile pe care le practicam la acest moment se situeaza undeva intre 8,6 si 9 lei per kilogram. Daca facem o comparatie cu anii anteriori, acest nivel de preturi este sub cel aferent anului 2004, cind pretul de vinzare era de 9,6 lei/kg. Va dati seama ca intre timp cheltuielile directe ale firmelor au crescut, in contextul in care costurile cu utilitatile au crescut, la fel ca si costurile cu munca vie, iar astea sint doar citeva exemple. In functie de cererea din piata, este posibil sa apara cresteri mici de preturi, dar nu vor depasi nivelul anului 2004, adica pretul carnii nu va depasi 9,6 lei/kg", a declarat Caruz. De asemenea, sursa citata a precizat ca in perioada sarbatorilor de iarna, pentru a elimina concurenta crescatorilor neautorizati de porci va comercializa in viu porci la un pret de 6 lei/kg cu 4 lei sub pretul practicat pe piata neagra locala.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii