Mergi la conţinutul principal

InfoCons avertizează: masa de Revelion poate conține și 170 de E-uri!

* cei mai des întâlniți aditivi alimentari folosiți la prepararea aperitivelor - brânza topită, șunca de Praga, Baconul, parizerul de pasăre, parizerul de porc și cabanosul - sunt E300, E330, E412, E440, E451 și E120 * muștarul și ketchup-ul, băuturile energizante și șampania pentru copii sunt, de asemenea, pline de aditivi alimentari și de zahăr  

 

 

 

Petrecerea de Revelion, prilej de mare bucurie - eveniment pe care fiecare dintre noi îl petrecem alături de cei dragi -, poate fi însoțită de o masă cu aperitive, băuturi și dulciuri pline de aditivi alimentari, de sare și de zahăr, informează InfoCons.

„La 100 de grame de mâncare, putem ajunge chiar și la 169 de E-uri (aditivi alimentari), 31grame de sare (de șase ori mai mult decât recomandarea zilnică a Organizației Mondiale a Sănătății!) și 81 de grame de zahăr (de trei ori mai mult decât recomandarea OMS), precizează Sorin Mierlea, președintele InfoCons.  

Alimentele cu o concentrație semnificativă de aditivi alimentari (E-uri) sunt: brânza topită, șunca de Praga, Baconul, parizerul de pasăre, parizerul de porc și cabanosul. La acestea, se adaugă sosul de ketchup, margarina, muștarul, maioneza și pâinea. În ceea ce privește desertul, ciocolata și pralinele de ciocolată ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește conținutul de zahăr și de E-uri, precum și băuturile energizante, răcoritoarele, ceaiul îmbuteliat, berea de fructe, șampania cu suc de fructe pentru copii și guma de mestecat.   

În concluzie, la o masă obișnuită de Revelion, consumăm lejer până la 170 de E-uri (aditivi alimentari), zeci de grame de sare și zeci de zahăr. Cele mai întâlnite E-uri din alimentele menționate de InfoCons sunt: E300, E330, E412, E440, E451 și E120. O masă de Revelion cu o9atitudine înseamnă să ne pese de noi cu adevărat, de părinți, de bunici și de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons. De asemenea, descărcați Aplicația Gratuită InfoCons. La mulți ani!”, a mai precizat președintele InfoCons.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro