Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Il oparesc judecatorii?

Omul de afaceri iraniano-roman stabilit la Braila, Rouzbeh Madadi, este in continuare cercetat de catre magistrati, pentru vatamare corporala. In urma cu citeva zile, la Judecatoria Braila, s-a derulat un nou termen de judecata in procesul intentat administratorului SC "Irmex" SA, personaj care, precizeaza reprezentantii acuzarii, "i-a introdus miinile fiicei minore in virsta de 8 ani in apa fierbinte, provocindu-i leziuni ce au necesitat 30 - 35 de zile de ingrijiri medicale". Potrivit purtatorului de cuvint al institutiei, audierile au fost aminate pentru a doua parte a lunii octombrie, instanta solicitind relatii scrise de la Spitalul Clinic de Urgenta si Chirurgie Plastica Bucuresti, unde a fost internata fiica inculpatului, la scurt timp dupa ce a fost oparita cu apa fiarta.
Reclamat inca de anul trecut de fosta concubina, care este braileanca, Rouzbeh Madadi, in virsta de 41 de ani - personaj cu dubla cetatenie -, si-a motivat gestul prin aceea ca "a vrut sa inmoaie unghiile minorei si sa i le taie". Contrar acestor afirmatii, procurorii au considerat ca "invinuitul nu a urmarit prin fapta sa decit sa-i aplice minorei o pedeapsa pentru ca isi rodea unghiile", motiv pentru care l-au pus sub acuzatie si l-au trimis in judecata. Micuta Sara a a fost internata initial la Spitalul Judetean Braila, apoi la Spitalul Clinic de Ugenta si Chirurgie Plastica Bucuresti, cu arsuri de gr. II si III la ambele miini.

"Miinile copilului i se albisera (...) invinuitul i le-a introdus in apa rece, apoi a chemat medicul"

Din relatia lui Rouzbeh Madadi - personaj cu dubla cetatenie, romana si iraniana - cu braileanca Florenta Laura B., in februarie 1998, s-a nascut micuta Sara. Pina in martie 2006, fetita s-a aflat in grija mamei (Rouzbeh si Florenta se despartisera intre timp). De la acea data, prin sentinta civila, copilul a fost incredintat spre crestere si educare tatalui (mama plecase la munca in strainatate).
In ziua de 17 mai 2006, precizeaza acuzarea, micuta se afla in bucataria apartamentului, impreuna cu tatal ei si cu menajera, Mirela M. Intrucit fetita isi rodea unghiile, Madadi s-a hotarit sa i le taie. Motivind ca unghiile trebuie sa fie moi, barbatul a luat un vas in care a pus vreo 2 litri de apa fieribinte de la chiuveta. Procurorul anchetator relateaza: "Invinuitul a introdus mina dreapta a minorei in vasul cu apa, moment in care aceasta a inceput sa tipe. El i-a tinut mina in apa aproximativ 15 secunde. Fara sa tina cont de suferinta minorei, invinuitul i-a luat si mina stinga, tinind-o de incheietura palmei, si a introdus-o in lighenasul cu apa. In acest timp, ii tinea mina dreapta in continuare in vasul cu apa. Minora a inceput sa tipe si mai tare, iar invinuitul i-a scos miinile din apa. Intrucit miinile minorei se albisera, invinuitul i le-a introdus in apa rece, apoi a chemat medicul."
Sarei i-au fost acordate ingrijiri medicale la Spitalul Judetean Braila, pentru ca, a doua zi, sa fie internata la Spitalul Clinic de Urgenta si Chirurgie Plastica Bucuresti, avind diagnosticul "arsura prin lichid fierbinte gr. II si III la ambele miini". Ea a fost externata pe data de 30 mai 2006. Intre timp, mama victimei a sesizat politia. Pe parcursul anchetei, Madadi a declarat ca nu a intentionat sa-i provoace leziuni sau suferinte minorei si ca singura sa "vina" este ca nu a verificat temperatura apei. In acel moment, apa avea 60 de grade, spun anchetatorii. Invinuitul a mai precizat ca s-a ajuns la aceasta situatie "dintr-o simpla intimplare si o eroare asupra temperaturii apei". Victima a fost audiata, in prezenta mamei si a unui psiholog din cadrul DGASPC Braila, confirmind faptul ca apa era fierbinte si ca, desi a tipat dupa ce tatal i-a introdus mina dreapta in apa, acesta i-a introdus-o si pe cea stinga. "Din analiza materialului de urmarire penala, apreciez ca invinuitul nu a urmarit prin fapta sa decit sa-i aplice minorei o pedeapsa pentru faptul ca isi rodea unghiile, sub pretextul ca trebuie sa i le inmoaie pentru a i le taia", concluzioneaza procurorul care s-a ocupat de caz. Mama Sarei a confirmat faptul ca aceasta obisnuia sa-si roada unghiile si ca invinuitul recursese la metode punitive, cum ar fi mutarea fetitei pe terasa apartamentului unde a fost obligata sa doarma trei zile, restrictionarea programului TV si al celui alocat jocurilor pe calculator. Insusi Madadi a declarat la un moment dat ca "ii atrasese atentia fetei de citeva ori si ca o privase de unele placeri", pentru ca-si rodea unghiile, se mai precizeaza in dosarul penal.
Mai trebuie precizat ca, in iulie 2006, Judecatoria Braila a reincredintat minora mamei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii