Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a mai transferat un pivot, Iryna Shutska Burtea

• jucătoarea revine la Brăila, după 4 ani

 

Cel de-al doilea pivot transferat de HC Dunărea în această vară este de fapt o cunoştinţă mai veche a brăilenilor, Iryna Shutska Burtea, handbalista revinind după patru ani la gruparea de la Dunăre. Internaţionala din Ucraina s-a născut pe 5 martie 1983, la Kirovograd, şi a debutat în handbalul mare în ţara sa natală, la Motor Zaporoje, formaţie la care a evoluat din 1999 până în 2009 şi cu care a cucerit opt titluri de campioană naţională. Sezonul următor a câştigat campionatul cu  Sparta Krivoirog.  Iryna Shutska Burtea a venit în România la CSM Bacău în 2011, iar în vara anului următor a s-a transferat la HC Dunărea. Pivotul din Ucraina a evoluat apoi la CSM Bucureşti, CSM Ploieşti, iar în sezonul recent încheiat a fost componentă a echipei Dinamo Bucureşti, formaţie care a ratat accederea în Liga Naţională.

La HC Dunărea Shutska se va lupta pentru întâietate cu Cristina Nan, care de asemenea a fost transferată în această vară de la campioana României, CSM Bucureşti.

Revin cu păcere la Brăila şi cu gânduri mari. Încă mai am multe de spus în handbal şi îmi doresc să evoluez din nou într-o cupă europeană”, a declarat pivotul  Iryna Shutska Burtea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii