Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grupul Pic va deschide un hipermarket la Braila

Grupul Pic, unul dintre principalii distribuitori de zahar din Romania si proprietarul unui hipermarket la Pitesti, isi va dezvolta in perioada urmatoare afacerile din sectorul de retail, avind planificata in luna mai, anul viitor, inaugurarea unui hipermarket Braila. In ceea ce priveste locatia aleasa pentru amplasarea hipermarketului, important de mentionat este ca investitorul a demarat procedurile de avizare a contructiei pentru urmatoarea adresa: strada Fabricilor, nr. 21, in apropierea fostului sediu administrativ al SC PAL" SA Braila.
"Primul hipermarket l-am deschis la Pitesti, in noiembrie 2004, al doilea va fi finalizat in luna septembrie a acestui an, la Craiova, iar la cel de-al treilea au inceput deja lucrarile si va fi dat in folosinta in mai 2007, la Braila", a declarat presei centrale administratorul firmei, Gheorghe Pieca. De asemenea, sursa citata a explicat ca investitiile pentru cele doua noi magazine (cel din Craiova si cel de la Braila) se ridica in total la circa 50 de milioane de euro, in conditiile in care hipermarketul deschis in urma cu doi ani a costat aproximativ 15 milioane de euro. Oferta din aceste centre ajunge la circa 40.000 de produse, 90% din furnizori fiind producatori romani.
"Vrem ca pina in 2010 sa finalizam minim zece magazine. Deocamdata piata de retail din Romania nu este foarte aglomerata, fiind o afacere atractiva si profitabila", a mai adaugat Gheorghe Pieca.
Important de mentionat este ca "Pic Group" a fost infiintat in 1991 de fratii Ilie si Cornel Penescu, avind operatiuni de productie, comert si distributie a produselor alimentare, transport de marfa, constructii si servicii de taximetrie, precum si o editura.
In afara de hipermarketul din Pitesti, compania detine fabrici de ulei si de ambalare a zaharului si orezului. Potrivit reprezentantilor firmei, PIC comercializeaza 35-40% din cantitatea de zahar vinduta in Romania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii