Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Functionarii publici intra in greva de avertisment

Functionarii publici afiliati la "Sed Lex" au anuntat ca vor intra miine in greva de avertisment, context in care vor opri lucrul timp de doua ore. Miscarea de protest de joi, 9 octombrie, urmeaza a se derula la deschiderea programului de lucru al tuturor functionarilor publici afiliati Aliantei "Sed Lex", precum si Federatiei din Administratia Locala Cluj. Astfel, timp de doua ore va fi blocata activitatea din trezorerii, case de pensii, primarii, tot ceea ce inseamna birouri si ghisee. Asa cum a explicat conducerea structurii locale a "Sed Lex", in etapa urmatoare, programata initial pentru data de 16 octombrie, ar urma sa se ajunga la greva generala.
Principala revendicare o constituie majorarea salariilor din sistem tot cu 50%, asa cum se aplica in cazul profesorilor. "Noi am fost dispusi pentru rezolvarea unitara a problemei salarizarii in sistemul public. Daca pentru profesori s-a luat o decizie politica de majorare a salariilor cu 50 la suta, atunci nici noi nu vom accepta o crestere sub acest nivel. Sa fie si in cazul nostru o decizie politica, altfel ar fi existat o negociere pe fundamente economice", a punctat Vasile Marica, presedintele "Sed Lex". In replica, Guvernul a punctat ca nici nu poate fi vorba despre o astfel de majorare intrucit nu exista sursa de finantare si in al doilea rind ar provoca dezechilibre in economia romaneasca.
Reamintim ca la inceputul acestei saptamini, Camera Deputatilor a adoptat, in unanimitate, Ordonanta 15/2008 cu amendamentele PSD privind cresterea cu 50% a salariilor personalului din invatamint.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii