Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul primar al comunei Tudor Vladimirescu, judecat pentru abuz in serviciu

Parchetul a definitivat, zilele acestea, cercetarile in cazul fostului primar al comunei Tudor Vladimirescu, Ionel Popescu - actual consilier local - si a secretarei de la primarie, Elena Coada, acuzati de savirsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit reprezentantilor acuzarii, cei doi functionari publici "si-au atribuit defectuos atributiile de serviciu si prin aceasta au produs o paguba de 86.400.000 de lei Primariei Tudor Vladimirescu".
Neregulile de la Primaria Tudor Vladimirescu au iesit la iveala la data de 27 august 2004 cind, printr-o informare a Comisiei pentru inventarierea terenurilor extravilane, s-a constatat ca, in perioada 2002 - 2004, primarul Popescu nu pusese in posesie - pentru reconstituirea dreptului de proprietate conform Legii nr. 1/ 2000 - o suprafata de 16 hectare teren agricol situat la Ferma pomicola Cazasu, teren despre existenta caruia invinuitul nu a informat membrii comisiei locale de fond funciar. Trebuie spus ca, la acea data, Cazasu nu era declarata comuna, localitatea apartinind din punct de vedere administrativ comunei Tudor Vladimirescu. In informarea trimisa organelor de urmarire penala, se mai precizeaza ca terenul respectiv ar fi fost folosit ilegal de catre o firma braileana care nici macar nu a platit chirie Primariei Tudor Vladimirescu (timp de trei ani), raspunzator de aceasta situatie facindu-se primarul Ionel Popescu si secretara primariei, Elena Coada.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Aurica Avram, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, invinuirile aduse fostului primar si secretarei s-au dovedit indreptatite. Asupra vinovatiei celor doi inculpati se va pronunta, insa, instanta de judecata. De altfel, primarul de la Tudor Vladimirescu nu este singurul care a incalcat intr-un fel sau altul legea. Ultimul ales local certat cu legea a fost primarul PSD de la Visani, Neagu Caraman, condamnat deunazi, definitiv, la 3 luni de inchisoare, pentru conducere in stare de ebrietate si fuga de la locul accidentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii