Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost reluată astuparea gropilor din Brăila

• primele plombe asfaltice s-au turnat pe câteva străzi din Centrul Vechi • vor intra la reparaţii, cu prioritate, străzile principale, apoi se va interveni în cartiere • în paralel, se va turna covor asfaltic pe porţiunea din Şoseaua de Centură administrată de Primărie • în ceea ce priveşte plombele turnate astă toamnă, care deja s-au degradat, primarul Dragomir spune că firma “Micatis” va fi obligată să le refacă pe propria cheltuială • edilul-şef atrage atenţia că nu va mai permite să se facă rabat de la calitate • în circa două luni, Primăria ar putea avea propria divizie de asfaltare a străzilor

 

Odată cu încălzirea vremii, au fost reluate lucrările de reparaţii stradale pe raza municipiului. Firma “Micatis Prod” SRL, cea care a câştigat anul trecut contractul cu Primăria, a început astuparea gropilor pe strada Nicolae Bălcescu, din Centrul Vechi al municipiului, iar ieri a acţionat pe străzile din zona Grădinii Mari. În paralel, a fost demarată o amplă acţiune de reparaţii pe Şoseaua de Centură, de la giratoriul din intersecţia cu Şos. Buzăului până în dreptul liniei de tramvai dinspre Şos. Vizirului. Pe porţiunea respectivă apar frecvent gropi în carosabil, în ciuda faptului că s-au făcut plombări destul de des. Primăria a ajuns la concluzia că asfaltul este foarte îmbătrânit, motiv pentru care a luat decizia să nu se mai facă plombări ci să se toarne covor asfaltic compact. “Se va răzui asfaltul până la stratul de piatră şi apoi se va turna un strat nou. Lucrările sunt în genul celor făcute anul trecut pe drumul dinspre trecerea bac Smârdan”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

În municipiu, urmează să se acţioneze cu prioritate pe Calea Galaţi, pe bulevardul Independenţei sau pe Şos. Baldovineşti, urmând ca apoi să se intre treptat pe alte străzi principale, pe urmă pe străzile secundare din cartiere.

În conferinţa de presă susţinută ieri, primarul Marian Dragomir a abordat şi problema plombelor turnate în toamna anului trecut de firma “Micatis” a omului de afaceri Aurel Gropeneanu, care s-au degradat deja pe parcursul iernii. “Toate plombele care au sărit vor fi refăcute pe cheltuiala firmei Micatis. Vom monitoriza foarte atent calitatea lucrărilor executate de această firmă, iar dacă mai apar probleme vom ajunge în situaţia de a face publice numerele de telefon ale reprezentanţilor Micatis, pentru a putea fi contactaţi de brăilenii nemulţumiţi. În ceea ce priveşte calitatea materialelor folosite la asfaltare, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei va colecta probe de asfalt pe care le va duce la un alt laborator decât cel unde am fost anul trecut”, a declarat Dragomir.

Edilul-şef spune că, deocamdată, nu ia în calcul reziliere contractului cu firma “Micatis”, pentru că asta ar însemna ca procedura pentru angajarea unei alte firme să fie luată de la zero, ceea ce ar face ca lucrările de reparaţii să fie stopate pe un termen nedefinit. În schimb, Primăria intenţionează să impună penalităţi foarte mari în cazul în care lucrările executate nu vor avea calitatea corespunzătoare, obligând totodată firma “Micatis” să refacă toate plombele sau covoarele asfaltice cu probleme.

Marian Dragomir a mai menţionat faptul că Primăria va avea în curând propria divizie de reparaţii stradale, astfel că nu va mai fi atât de dependentă de firmele private cu care trebuie să încheie contracte pentru astuparea gropilor. “Pentru divizia noastră de reparaţii au venit deja 9 utilaje şi urmează să fie livrat şi cel de-al zecelea. Continuăm şi procedura de angajare a personalului necesar. Mai trebuie completată schema de personal cu trei muncitori asfaltatori şi un inginer de specialitate. Urmează să mai scoatem odată la concurs aceste posturi. Totodată, Primăria va lansa şi procedura de achiziţionare a materialului asfaltic. Sperăm ca în cel mult două luni această echipă să poată începe să funcţioneze”, a mai precizat Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii