Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firma "Ying Yang" buna de plata in dosarul crimei de la "Diana"

Arestat pe 25 ianuarie 2008, la solicitarea Curtii de Apel Galati, Sorin Tronaru, agentul de paza de la Ying-Yang Security" SRL, acuzat ca l-a omorit in bataie pe un client al magazinului "Diana", prins la furat parfum, va ramine dupa gratii si in urmatoarele 60 de zile. Decizia a fost luata ieri, de catre instanta de judecata, inculpatul putind declara recurs in maxim 24 de ore de la comunicare. Tot ieri, a fost interogat inca un martor si s-a dispus citarea altor trei cu mandat de aducere, pentru urmatorul termen de judecata. La solicitarea avocatului apararii, instanta a incuviintat efectuarea unei expertize medico-legale referitoare la imprejurarile mortii victimei Barbulescu Mihail. Potrivit purtatorului de cuvint al Tribunalului Braila, judecator Lenuta Mocanu, avocatul inculpatului a formulat obiective "care sa lamureasca toate imprejurarile care au condus la moartea victimei". Exista, ce-i drept, constatari medico-legale referitoare la moartea lui Barbulescu, astfel ca expertiza - cel putin asa se spera - ar putea aduce date noi, binevenite in definitivarea cercetarii judecatoresti. Chiar si asa, procesul se apropie de sfirsit.
Pina la ora actuala, din cei 32 de martori existenti in rechizitoriu si interogati la urmarirea penala, au fost audiati in instanta 24, cei mai multi fiind adusi in sala de judecata cu mandat de aducere si amenda de 500 de lei. Din pacate, uniii martori nu vor mai putea fi audiati deloc, pentru ca sint plecati la munca in Spania sau Italia. Drept urmare, judecatorul a solicitat sa se depuna la dosar "toate declaratiile date la Parchet", pe parcursul urmaririi penale. Politia si Parchetul nu a facut-o, dar instanta a introdus in cauza "Ying-Yang Security" ca parte responsabila civilmente. Atlfel spus, daca Tronaru si ceilalti doi inculpati vor fi gasiti vinovati si vor fi obligati la plata unor despagubiri, firma la care lucrau in momentul savirsirii faptei va fi silita sa plateasca daune, laolalta cu ei. Presedintele completului de judecata a numit un curator pentru minorul I. B., fiul celui omorit in bataie, in persoana Elenei Pintilie, o ruda apropiata. Aceasta a solicitat, deja, inculpatului, plata unei pensii de intretinere pentru minorul ramas orfan de tata. Cit priveste cuantumul despagubirilor cerute de catre familia lui Mihail Barbulescu, acestea sint de 7.000 de lei (daune civile) si 200.000 de lei (daune morale). Urmatorul termen al procesului crimei de la "Diana" a fost fixat la sfirsitul lunii septembrie. Mai trebuie precizat faptul ca, deunazi, surse din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila ne-au confirmat ca o parte din martori si-au schimbat deja declaratiile.
Sorin Tronaru, presupusul autor al crimei petrecute in noiembrie 2006 la magazinul "Diana", a fost retinut si incarcerat pe data de 25 ianuarie 2008, dupa ce Curtea de Apel Galati a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventiva de 30 de zile. Tronaru a fost ridicat de la sediul SC "Ying-Yang Security" SRL. El fusese trimis in judecata in iulie 2007 pentru comiterea infractiunii de omor, victima fiind braileanul Mihail Barbulescu. Prins in timp ce fura doua flacoane cu parfum de la magazinul "Diana", de pe B-dul Independentei, Barbulescu a fost dus in spatele magazinului si luat la bataie, desi se afla in stare vadita de ebrietate. Participanti la agresiune, Petrica Rusu si Sorin Iancu, colegii lui Tronaru, sint judecati pentru lovire. Potrivit reprezentantilor acuzarii, Sorin Tronaru este cel care i-a aplicat barbatului prins la furat lovitura decisiva, in urma careia acesta s-a ales cu ruptura de ficat, decedind in drum spre Spitalul Judetean Galati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii