Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firma lui Cîrligea, contracte de milioane pentru dragarea Dunării

• „Comision Trade” a câştigat o licitaţie organizată de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) pentru lucrări de întreţinere a şenalului navigabil pe fluviu

 

Firma „Comision Trade”, aparţinând omului de afaceri Florin Cîrligea, candidatul liberalilor brăileni la alegerile din decembrie pentru un fotoliu de senator, se va ocupa de dragarea mai multor sectoare de Dunăre, în cadrul unui contract recent încheiat cu Regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ). Potrivit anunţului de atribuire publicat, zilele acestea, în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) două dintre cele 3 loturi de lucrări de dragare scoase la licitaţie au fost câştigate de firma omului de afaceri brăilean.

Obiectul procedurii l-a constituit achiziţia lucrărilor de întreţinere a şenalului navigabil în perioada 2016 - 2018 pe Dunărea fluvială şi Braţul Borcea, în vederea asigurării de către AFDJ Galaţi a condiţiilor de navigaţie pe sectorul său de fluviu.

Valoarea totală finală a contractelor este de 25,21 milioane lei din care aproape 16 milioane lei sunt în portofoliul „Comision Trade”. Mai precis, firma brăileană a câştigat loturile 2 şi 3 (lucrări de dragare pe Dunărea fluvială cu puncte critice Km 375 - Km 175 şi pe braţul Borcea) pentru care va încasa 5,85 milioane lei, respectiv 10,11 milioane lei.

Alături de firma locală, a mai câştigat un contract şi SC „Rapide Transport & Logistics” din Timişoara care, pentru suma de 9,24 milioane lei, va executa lucrările de dragare pe sectorul de Dunăre cuprins între Km 845 şi Km 610. De precizat că firmele desemnate câştigătoare în cadrul procedurii de licitaţie electronică deschisă cu unic criteriu de atribuire „preţul cel mai scăzut”, nu pot subcontracta lucrările.
Categorie articol: 

Comentarii