Mergi la conţinutul principal

"Festivalul Luminii" la Brăila

Având ca temă descoperirea frumuseţii în lucrurile mărunte ce ne înveselesc în fiecare zi, "Festivalul Luminii" s-a desfăşurat pentru prima dată la Brăila, sâmbătă, 7 mai.

Povestea acestui eveniment începe în anul 2004, la Cluj, unde câţiva cercetaşi au vrut să aducă speranţa în sufletele oamenilor, organizând "Seara Viselor Împlinite". Clujenii prezenţi la eveniment au confecţionat cutii din hârtie şi au pus înăuntru pastile de lumânări lăsându-le să plutească pe lacul din parc. După succesul din acea seară, festivalul a devenit o tradiţie şi s-a răspândit repede în ţară, organizat de către cercetaşii de pretutindeni.

Anul acesta au participat 24 de oraşe, printre care putem menţiona Bucureşti, Braşov, Târgovişte, Bistriţa, Iaşi, Târgu Mureş, Brăila etc. seara de 7 mai fiind desemnată ca zi de festival pe plan naţional. Evenimentul a debutat la ora 20:00, pe esplanada Dunării ("La pietre") unde sute de brăileni s-au adunat şi au aprins mii de lumânări. În timpul acesta s-a cântat folk, s-a dansat, s-au jucat diverse jocuri.

"Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara «La pietre» a fost ceva diferit: am avut parte de o sărbătoare a pozitivismului. Tind să cred că scopul acestui festival a fost atins şi că toţi cei prezenţi s-au bucurat de lucrurile mărunte ale vieţii. Nu a fost uşor, dar a meritat efortul. Le mulţumim tuturor voluntarilor care ne-au ajutat să facem «gluguţele», să le aşezăm apoi pe marcaje şi să le aprindem. Cel mai bine m-am simţit atunci când o fetiţă mică m-a tras de mânecă şi mi-a spus: «Vreau şi eu o cutiuţă, nu vreau să o fur, vreau doar să vă ajut!» Deci, se poate!", ne-a spus Dana Ilie, unul din cercetaşii organizatori.

În ciuda condiţiilor meteo (vântul care stingea lumânările şi, în cele din urmă, ploaia), tinerii s-au distrat şi au petrecut o seară plăcută.
"A fost foarte multă lume şi asta a dus la puţină dezorganizare, însă nu am renunţat aşa de uşor, iar în cele din urmă am reuşit să aprindem toate lumânările", ne-a spus Adina, din Murgoci.

Cercetaşii brăileni ne-au promis un festival şi la anul, în urma feed-back-ului pozitiv primit. Probabil în 2012 şi vremea va fi de partea lor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro