Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Festivalul Luminii" la Brăila

Având ca temă descoperirea frumuseţii în lucrurile mărunte ce ne înveselesc în fiecare zi, "Festivalul Luminii" s-a desfăşurat pentru prima dată la Brăila, sâmbătă, 7 mai.

Povestea acestui eveniment începe în anul 2004, la Cluj, unde câţiva cercetaşi au vrut să aducă speranţa în sufletele oamenilor, organizând "Seara Viselor Împlinite". Clujenii prezenţi la eveniment au confecţionat cutii din hârtie şi au pus înăuntru pastile de lumânări lăsându-le să plutească pe lacul din parc. După succesul din acea seară, festivalul a devenit o tradiţie şi s-a răspândit repede în ţară, organizat de către cercetaşii de pretutindeni.

Anul acesta au participat 24 de oraşe, printre care putem menţiona Bucureşti, Braşov, Târgovişte, Bistriţa, Iaşi, Târgu Mureş, Brăila etc. seara de 7 mai fiind desemnată ca zi de festival pe plan naţional. Evenimentul a debutat la ora 20:00, pe esplanada Dunării ("La pietre") unde sute de brăileni s-au adunat şi au aprins mii de lumânări. În timpul acesta s-a cântat folk, s-a dansat, s-au jucat diverse jocuri.

"Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara «La pietre» a fost ceva diferit: am avut parte de o sărbătoare a pozitivismului. Tind să cred că scopul acestui festival a fost atins şi că toţi cei prezenţi s-au bucurat de lucrurile mărunte ale vieţii. Nu a fost uşor, dar a meritat efortul. Le mulţumim tuturor voluntarilor care ne-au ajutat să facem «gluguţele», să le aşezăm apoi pe marcaje şi să le aprindem. Cel mai bine m-am simţit atunci când o fetiţă mică m-a tras de mânecă şi mi-a spus: «Vreau şi eu o cutiuţă, nu vreau să o fur, vreau doar să vă ajut!» Deci, se poate!", ne-a spus Dana Ilie, unul din cercetaşii organizatori.

În ciuda condiţiilor meteo (vântul care stingea lumânările şi, în cele din urmă, ploaia), tinerii s-au distrat şi au petrecut o seară plăcută.
"A fost foarte multă lume şi asta a dus la puţină dezorganizare, însă nu am renunţat aşa de uşor, iar în cele din urmă am reuşit să aprindem toate lumânările", ne-a spus Adina, din Murgoci.

Cercetaşii brăileni ne-au promis un festival şi la anul, în urma feed-back-ului pozitiv primit. Probabil în 2012 şi vremea va fi de partea lor!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii