Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul Florilor: Brăilenii au rămas “mască”, la Teatrul “Masca”

• reprezentaţiile artiştilor bucureşteni au fost primite cu mult interes şi ropote de aplauze, la actuala ediţie a Festivalului Florilor • mii de brăileni au trecut prin Parcul Monument în acest sfârşit de săptămână, pentru a admira şi cumpăra florile expuse şi pentru a se bucura de momentele artistice pregătite de Primărie

 

Ca de obicei, Festivalul Florilor a animat, în acest sfârşit de săptămână, rondoul Parcului Monument, locul unde producătorii şi comercianţii de flori şi-au expus marfa şi unde o mulţime de artişti de pe plan local au cântat pe scena amenajată de Primărie. Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, brăilenii au putut admira florile expuse şi să le cumpere pe cele care le-au plăcut cel mai mult. De asemenea, pofticioşii şi-au putut astâmpăra foamea la standurile cu produse culinare amenajate pe aleea dinspre Stadionul Municipal. Vedetele reprezentaţiilor artistice au fost, ca de fiecare dată, cele oferite de Teatrul “Masca”, din serile de sâmbătă şi duminică. Intitulat “Strigătele Parisului”, spectacolul prezentat la actuala ediţie a Festivalului Florilor a adus în faţa publicului o seamă de personaje pitoreşti din Parisul secolelor trecute. Dantelăreasa, spălătoareasa, vânzătorul de oale, vânzătorul de panglici, vânzătoarea de ouă sau modista şi-au arătat ce aveau mai bun, prin gesturi, mimică şi mişcări, aşa cum numai actorii Teatrului “Masca” ştiu să o facă. Ajutaţi şi de costumaţiile pline de culoare şi recuzita ce imita până la cele mai mici detalii obiectele folosite pe vremuri, artiştii au atras interesul celor prezenţi, care au făcut roată în jurul lor pentru a le urmări evoluţiile şi i-au răsplătit cu ropote de aplauze.

Teatrul “Masca” şi-a respectat şi de această dată blazonul, oferindu-le celor prezenţi reprezentaţii de neuitat. De altfel, motivul pentru care Festivalul Florilor a fost programat atât de devreme în această toamnă a ţinut de posibilitatea acestei trupe de actori de a ajunge la Brăila. A fost singurul sfârşit de săptămână când nu aveau programate spectacole în alte oraşe, iar Primăria Brăila a ţinut neapărat să aducă Teatrul “Masca”, preferând să programeze festivalul dedicat florilor în acest week-end, decât să-i “scape” pe aceşti minunaţi actori.

Singurul inconvenient a fost că vedetele florale ale festivalului, crizantemele de toamnă, încă nu au apucat să îşi deschidă complet petalele. Ele vor înflori peste câteva săptămâni, astfel că cei care le-au cumpărat în glastră vor mai trebui să aştepte puţin pentru a se putea bucura pe deplin de frumuseţea lor. Preţul crizantemelor expuse în Parcul Monument s-a încadrat între 5 şi 20 lei sau chiar mai mult, dar vizitatorii au putut să cumpere şi alte specii de flori, inclusiv cactuşi, aduşi de un producător din Cluj. 
Categorie articol: 

Comentarii