Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermierii brăileni, în plină campanie de toamnă

Campania de recoltare de toamnă este în plină desfăşurare. Datele statistice la zi ale Direcţie Agricole Brăila arată că la floarea soarelui s-a reuşit recoltarea pe aproape 40% din suprafaţa înfiinţată în primăvară, mai precis pe 30.700 ha din cele aproape 80.000 ha, cu o producţie medie de 2,2 tone la hectar, un pic peste media estimată de specialişti. Vorbind strict despre recoltarea în Insula Mare a Brăilei, la floare s-au recoltat 2.700 ha cu o producţie medie de 3,7 tone/ha, aşadar net superioară mediei obţinute de producătorii agricoli în zona de terasă a judeţului nostru.
Revenind, în ce priveşte recoltarea porumbului, lucrările sunt abia la început, operativa la zi a Direcţiei Agricole indicând o suprafaţă de puţin peste 100 ha din cele aproape 77.200 ha înfiinţate în primăvară, cu menţiunea că în IMB nu s-a început recoltarea la această cultură.
În paralel, producătorii agricoli brăileni trag tare cu însămânţările la rapiţă. "Sunt fermieri care au efectuat irigaţii în această perioadă în pregătirea însămânţărilor. Ar fi nemaipomenit dacă am avea ceva precipitaţii astfel încât să poată fi pregătit patul germinativ la rapiţă în cele mai bune condiţii. Există o informare meteorologică în acest sens, să sperăm că va şi ploua ", ne-a declarat directorul Direcţiei Agricole Brăila, Traian Cişmaş, adăugând că fermierii au prognozat că în această toamnă vor înfiinţa culturi la rapiţă pe o suprafaţă totală de 27.500 ha. Până acum lucrările s-au finalizat pentru aproximativ 40% din suprafaţa estimată. Tot în această toamnă sunt programate însămânţări la grâu/secară/triticale pentru o suprafaţă de 72.100 ha, circa 26.000 ha la orz şi 2.500 ha orzoaică de toamnă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii