Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Europarlamentare. Chiriac încântat de poziţia fruntaşă a lui Mihai Tudose pe listele Pro România

• preşedintele CJ Brăila, PSD-istul Francisk Chiriac, a ţinut să îi ureze sănătate fostului său coleg Mihai Tudose, după ce acesta a suferit, marţi, un infarct şi a fost internat la spital în Bucureşti • Chiriac a apreciat şi faptul că pe listele Pro România la alegerile Europarlamentare, Tudose ocupă locul 3, o poziţie eligibilă • în acest context, social-democratul a ţinut să amintească faptul că gălăţeanul Dan Nica, cel “care a făcut foarte mult bine Brăilei”, se află pe locul 5 pe lista PSD, în timp ce Carmelia Bălănică, propunerea organizaţiei brăilene, abia pe 17

 

PSD-istul Francisk Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, nu s-a ferit să îşi manifeste aprecierea legată de faptul că fostul său coleg de partid, deputatul Mihai Tudose, ocupă poziţia 3 pe lista Pro România la alegerile Europarlamentare. Acesta i-a urat sănătate ex-premierului României, în contextul în care Tudose a suferit un infarct miocardic (marţi, cu câteva ore înainte de lansarea listei candidaţilor Pro România) şi se află internat la spital în Bucureşti. Interesant de precizat este şi comparaţia pe care Chiriac a făcut-o în privinţa listei PSD la alegerile Europarlamentare, unde a dorit să evidenţieze că europarlamentarul gălăţean Dan Nica, cel care a “văduvit” Brăila de mia de hectare pe vremea Guvernului Adrian Năstase, ocupă poziţia 5, în timp ce propunerea social-democraţilor brăileni, Carmelia Bălănică, abia locul 17.

“Apreciez cu mare drag. Am văzut listele de la Pro România şi faptul că fostul premier al României, prietenul meu Mihai Tudose, este pe locul 3. Îi urez succes şi multă sănătate! Spun asta pentru că aseară (marţi seară) a păţit un necaz. Avem şi noi o colegă pe locul 17, la fel cum avem şi un europarlamentar care a făcut foarte mult bine Brăilei pe locul 5. Va fi destul de complicată alegerea, dar până la urmă brăilenii aleg. Să vedem dacă oamenii vor uita de mia de hectare, dacă vor uita anumite subiecte pe care Galaţiul întotdeauna a pus frână. Vă spun că în continuare voi lupta (n.r. - pentru Asociaţia “Dunărea de Jos”) şi că sunt unul dintre artizani. Şi acum am acordul de asociere cu propunerile acelea ale mele, care a rămas undeva între pilonii podului. Mă refer la Galaţi şi Brăila. Vă reamitesc faptul că în continuare Guvernul României este într-un proces cu Primăria Municipiului Galaţi pe diferenţa de 650 ha din mia de hectare. Încerc să găsesc mai multe detalii să vedem care e stadiul procesului. Se pare că atât timp cât mai au nişte pârghii de tras pe acolo, noi întotdeauna vom fi vitregiţi. Dar eu vă spun cu tărie şi cu toată înţelegerea că voi fi alături de brăileni, nu de gălăţeni”, a declarat Chiriac.

 

Chiriac a afirmat că este alegerea primarilor dacă îl vor susţine pe Tudose

Cât despre o posibilă plecare a sa la Pro România, acesta a evitat să dea un răspuns clar, precizând doar că şi-ar pierde mandatul dacă ar face asta, chiar şi cu 6 luni de zile înainte de viitoarele alegeri locale. Chiriac a mai adăugat că foarte multe se vor clarifica după Alegerile Europarlamentare şi cele Prezidenţiale, când există posibilitatea ca unii dintre primari şi nu numai, să îşi schimbe taberele politice.

“Avem timp să ne gândim ce vom face mai departe de 2020. Nu ştiu. Chiar mi-a pus foarte multă lume această întrebare (n.r. - legată de o posibilă plecare la Pro România), vă spun că dacă lucrurile vor merge în acelaşi sistem şi nu ştiu, dacă o să am o credibilitate mai bună în faţa brăilenilor, poate o să candidez de la UDMR şi o să fiu primul preşedinte UDMR din sudul ţării care nu e în Ţinutul Secuiesc”, a glumit sursa citată. “Deocamdată avem două tururi de scrutin foarte importante: alegerile Europarlamentare şi Prezidenţiale. Eu vă spun că, în funcţie de aceste lucruri, foarte mulţi oameni: şi primari, şi preşedinţi de consilii judeţene, şi parlamentari vor merge acolo unde bate vântul mai puternic. Adică unde sunt procentele mai mari. Vom vedea. (...) Aşa a fost întotdeauna. Ia gândiţi-vă! Au fost foarte mulţi primari de la UNPR, de la PNL care au trecut la PSD, oameni care au trecut de la PSD la PNL. Deci viaţa politică este într-o continuă mişcare. Poate că vor candida şi de la USR”, a mai adăugat Chiriac.

Cât despre posibilitatea ca unii primari PSD să îl sprijine în viitoarea campanie pe Mihai Tudose, acum la Pro România, Chiriac a punctat doar că este alegerea acestora ce vor face. Iar în ceea ce priveşte implicarea sa în campanie, Chiriac a punctat: “Mă voi implica atât cât îmi permite funcţia. Ţine şi de sarcinile pe care le voi primi de la preşedinte. Nu sunt eu şef de campanie. Dar îmi voi face datoria”.

Reamintim faptul că fostul premier al României, Mihai Tudose, a suferit marţi un infarct, în timp ce se afla la un restaurant din capitală, alături de colegii săi de la Pro România, cu câteva ore înainte de lansarea oficială a listei candidaţilor partidului la alegerile Europarlamentare. Acesta a fost dus la spital şi a trecut printr-o operaţie chirurgicală în urma căreia starea sa s-a stabilizat. Ulterior, acesta a postat chiar un mesaj pe Facebook în care a anunţat că se simte bine datorită eforturilor şi profesionalismului medicilor, manifestându-şi totodată speranţa că în două zile va putea reveni la treabă. Ieri, acesta era încă în spital şi, potrivit unei declaraţii pentru presa centrală a ministrului Sănătăţii, se simte bine, dar nu mai doreşte să fie furnizate informaţii privind starea lui de sănătate. Lista Pro România la alegerile Europarlamentare este deschisă de Victor Ponta, urmat de comisarul european Corina Creţu, pe poziţia 3 fiind Mihai Tudose şi pe 4 Iurie Leancă (fostul premier al Republicii Moldova).
Categorie articol: 

Comentarii