Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii cer sporirea măsurilor de siguranţă în şcoli

• aceasta este poziţia Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila, în urma episodului de violenţă petrecut recent la un liceu din municipiu

 

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Brăila atrage atenţia asupra siguranţei deficitare din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar. Reacţia vine în urma episodului de violenţă petrecut recent la Colegiul “Bălcescu”.

“Conform Statutului Elevului, art. 6, alin. (4), «elevii au dreptul să îşi desfăşoare activitatea în spaţii care respectă normele de protecţie civilă». De asemenea, în conformitate cu legea 53/2007, unităţile de învăţământ sunt responsabile de siguranţa elevilor. Mai mult decât atât, ROFUIP (Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar) prevede existenţa unei comisii permanente specifice, ce are ca scop prevenirea violenţei din mediul şcolar. Cu toate că există numeroase prevederi legale ce ar trebui să împiedice astfel de incidente, pe data de 23.01.2018, un elev al unui liceu din municipiul Brăila a fost victima unor violenţe fizice în curtea unităţii de învăţământ, în timpul unei pauze. Astfel, cinci băieţi ce nu provin din acel liceu au pătruns în unitatea de învăţământ şi l-au atacat pe unul dintre elevi. Sporirea măsurilor de siguranţă este imperios necesară, însă este numai unul dintre paşii ce trebuie făcuţi în vederea creşterii gradului de siguranţă din unităţile de învăţământ”, spun reprezentanţii CJE Brăila într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.
Categorie articol: 

Comentarii