Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir, atac virulent la adresa cârcotaşilor titlului «Brăila, capitala antreprenoriatului 2019»

• primarul Marian Dragomir susţine că mulţi dintre cei care au criticat premiile primite de Brăila în urma Galei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) nu reprezintă cele mai bune exemple privind antreprenoriatul românesc • acesta l-a vizat în mod direct pe Cristian Lucilius Niculae, ţinând să descrie cum brăileanul şi-a falimentat propria afacere • contactat, Niculae nu a dorit să comenteze, însă a precizat că va organiza o conferinţă de presă unde îi va răspunde edilului-şef

 

Premiile obţinute de Brăila în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) au pus “paie pe foc” în relaţia primarului Marian Dragomir cu unii dintre brăilenii care îl critică pe reţelele de socializare. Edilul-şef nu a apreciat deloc intervenţiile unora după ce Brăila a obţinut titlului de capitală a antreprenoriatului în 2019 şi susţine că astfel de comentarii răutăcioase nu fac decât rău municipiului. În cadrul unei conferinţe de presă, Dragomir a precizat că mulţi dintre cei care “dau lecţii” municipalităţii despre ce înseamnă antreprenoriatul, nu de puţine ori se regăsesc în situaţia de a-şi fi falimentat propriile afaceri. Acesta chiar a dat exemple clare de persoane în astfel de situaţii, cu nume şi prenume. Primarul l-a vizat în mod direct pe Cristian Lucilius Niculae, cunoscut pentru implicarea sa (în cadrul Consiliului Local Civic şi nu numai) în perioada când Municipiul Brăila concura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Primarul a precizat că din punctul său de vedere toţi antreprenorii ar trebui să profite de această ocazie oferită de AMR, care a pus într-un fel sau altul farul pe Municipiul Brăila pentru posibili viitori investitori, nu să critice gratuit.

“Acum, fără niciun fel de costuri, Brăila a devenit capitala antreprenoriatului timp de un an de zile şi ar fi fost normal ca toţi brăilenii de bună-credinţă să vină şi să ajute Primăria Municipiului, să devină parteneri pentru a putea organiza anul viitor foarte multe evenimente la nivel local şi naţional prin care să promovăm oraşul nostru. Constatăm că sunt foarte mulţi cei care s-au bucurat dar, ca peste tot, trebuie să mai existe şi câteva persoane care au criticat acest lucru. Nu vreau să mă refer neapărat la domnul la care faceţi dumneavoastră referire (n.r. - consilierul municipal independent Lucian Căprariu), dar am constatat că unii dintre cei care critică acest lucru sunt tocmai cei care au falimentat propriile afaceri, care au avut datorii ce au rămas neplătite către Direcţia Finanţelor, către creditori, inclusiv care au deschis proceduri de insolvenţă şi faliment ţepuind bănci şi parteneri de afaceri. Cel mai elocvent în acest subiect este un alt personaj, care după ce şi-a falimentat propria firmă şi a soţiei, vine şi ne dă nouă lecţii de antreprenoriat. Mă refer la Luciliuls Cristian Niculae. Cel care a lăsat foarte mulţi parteneri de afaceri cu sume neachitate. L-am cunoscut de când se agita pentru ca Brăila să devină capitală culturală europeană. Şi mi-aş fi dorit şi acum să fie un partener al nostru, dar pe lângă sumele neachitate către Direcţia Finanţelor, de la societăţile din portofoliul lui sau al familiei, pe lângă furnizorii neachitaţi, pe lângă creditele luate de la bancă - care nu ştiu dacă au fost plătite sau nu, dar ştiu că e plin portalul instanţelor din Brăila de executări silite - , mă scuzaţi, dar oamenii aceştia nu ne pot vorbi nouă despre antreprenoriat!”, a declarat Dragomir.

Primarul a precizat că într-o poziţie mai îndreptăţită de a critica, dacă este cazul, se află Camera de Comerţ, dar şi societăţile din Brăila care au activitate pe profit şi au grijă să îşi plătească angajaţii şi să îşi dezvolte activitatea.

 

Dragomir, ferm convins că la finele lui 2019 Brăila se va lăuda cu mai multe investiţii

Primarul Marian Dragomir a precizat că prima oară a intrat în contact cu Cristian Niculae atunci când a fost cununat de fostul preşedinte CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu, însă a dorit să sublinieze că el nu a participat la nuntă.

“Da, e adevărat. Nu am fost la nuntă. Dar vreau să vă mai spun ceva. Domnul respectiv a accesat foarte mulţi bani în perioada în care, să spunem aşa, era PSD-ul la guvernare locală, iar ulterior a început să critice. Ce aş putea să vă mai spun eu mai mult de atât, când dânsul a avut iarăşi o afacere de succes dispărută de pe piaţa brăileană cu acea sală de bowling de la Consiliul Judeţean”, a mai adăugat primarul.

Mai mult, pentru cei care au spus că la AMR PSD-iştii s-au premiat între ei, a ţinut să puncteze că în Asociaţie sunt primari de la toate partidele şi că preşedintele executiv este chiar de la PNL, deci nu se pune problema de aşa ceva. Dragomir a mai adăugat şi că nu a declarat niciodată că Municipiul Brăila a depăşit oraşele din Vestul României la capitolul antreprenoriat pentru a primi acest titlu, însă în ultima perioadă în oraşul nostru au avut loc investiţii importante care au adus o recunoaştere la nivel naţional.

“Cu siguranţă, în perioada următoare toate aceste activităţi pe care Primăria le va organiza în parteneriat cu mai multe entităţi de la nivel naţional, inclusiv cu cea care ne-a acordat această distincţie, vor fi cea mai mare oportunitate la nivel economic pentru Municipiul Brăila din ultimii ani. Ne dorim ca la finalul anului viitor să anunţăm o grămadă de noi investiţii. Titlul acesta este o provocare pentru viitor, vizavi de rezultatele pe care le-am înregistrat în ultima perioadă”, a conchis Dragomir.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu declaraţiile făcute de primar la adresa sa, Cristian Niculae nu a dorit să comenteze situaţia, însă a precizat că va organiza o conferinţă de presă în care îşi va expune punctul de vedere.
Categorie articol: 

Comentarii