Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dispensarul uman la Gradiştea se vrea un UPU în miniatură

• recent, dispensarul din localitate a fost extins, iar aparatura medicală este modernă şi asemănătoare celei dintr-o unitate de primiri urgenţe •pe viitor, va exista şi un centru de permanenţă, unde sătenii pot primi îngrijri medicale la orice oră, după ce vor mai fi găsiţi încă 2 medici care să-şi desfăşoare activitatea aici

 

“Sănătatea este printre cele mai importante domenii din România!”, auzim des această sintagmă la televizor, dar fără prea multe fapte concrete par doar nişte vorbe de campanie electorală.

Din fericire, mai există şi aleşi locali, puţini ce-i drept, care chiar fac ceva pentru sănătatea populaţiei. Un exemplu în acest sens este administraţia liberală din Gradiştea care a reuşit anul acesta să facă o extindere a dispensarului uman, dotat cu aparatură medicală modernă şi asemănătoare celei dintr-o unitate de primiri urgenţe: defibrilator, EKG, ecograf Doppler, truse de prim ajutor, etc. La vizita reporterilor “Obiectiv-Vocea Brăilei”, încă se mai lucra la amenajarea dispensarului, fiind gata doar cabinetul stomatologic. În prezent, se amenajează un centru de permanenţă, unde oamenii vor primi ajutor medical la orice oră, eventual să le fie stabilizată starea de sănătate până pot fi transportaţi, în siguranţă, la spitalul din municipiu. Singura problemă sunt medicii. Pentru ca centrul de permanenţă să poată funcţiona, este nevoie de 6-7 medici, pentru a se putea realiza gărzile, în timp ce administraţia locală a reuşit să convingă doar 4 doctori să vină în comună să-şi desfăşoare activitatea. Totuşi, primarul Petre Andrei este încrezător că va rezolva şi problema celor 2 doctori lipsă, iar de anul viitor să poată funcţiona un “UPU” în miniatură pentru localităţile învecinate.

Inclusiv substaţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila şi-ar putea găsi un loc în acest dispensar uman, pe viitor.

Cât de curând, extinderea va fi dată în folosinţă.

Toată investiţia a costat 825.118,49 lei, din care 809.945,96 lei sunt bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar diferenţa de 15.172,53 lei a fost suportată din bugetul local al comunei.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii