Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toate străzile din Gradiştea, asfaltate

• pe lângă această modernizare prin PNDL, Consiliul Local a plantat tuia şi a achiziţionat băncuţe pentru o peisagistică deosebită • şi biserica din Ibrianu s-a mai aflat, în acest an, pe lista investiţiilor Primăriei Gradiştea

 

Nicio stradă din comuna Gradiştea nu a rămas neasfaltată, susţine Consiliul Local. Uliţele de altădată pline de noroi sunt o amintire, după ce Primăria a accesat fondurile de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin PNDL, pentru asfaltarea acestora. Investiţia a fost costisitoare, ridicându-se la un total de 7.749.925,77 lei, din care contribuţia grădiştenilor a fost de 75.618,67 lei, restul fiind banii din bugetul naţional.

Însă, înfrumuseţarea zonei nu s-a oprit doar la asfaltarea căilor de acces. S-a pus acces şi pe peisagistică, astfel că au fost plantaţi 3.000 de tuia pe raza comunei, pentru suma de 60.000 lei, bani din bugetul local al Gradiştei. Alţi 102.468,42 lei au mers pe amenajarea străzilor şi achiziţia băncuţelor, din care contribuţia Consiliului Judeţean a fost în valoare de 59.690,4 lei.

O altă investiţie, la fel de importantă pentru comunitate, a fost renovarea parţială a bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din satul Ibrianu. Aceasta a fost reabilitată termic, s-a realizat pavajul de jur împrejurul locaşului de cult, a fost reabilitată clopotniţa, gardul împrejmuitor. Totul a costat 150.000 lei, bani proveniţi din bugetul local al comunei. Cu ceva timp în urmă, a fost realizată capela, o mini-bucătărie şi o sală de mese unde pot fi organizate pomeni.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii