Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Direcţia Silvică scoate la licitaţie Vila lui Ceauşescu din Baltă

A trecut circa un an şi Vila Egreta din Balta Mică a Brăilei nu şi-a găsit încă un nou proprietar, deşi Direcţia Silvică Brăila încearcă să o vândă încă din vara anului trecut. Aşa că instituţia repetă în cursul lunii în curs, mai precis marţi, 30 iunie, procedura în speranţa că va găsi un cumpărător pentru imobilul care ar fi urmat să găzduiască, înainte de 89, cuplul dictatorial în partidele de vânătoare din Balta Mică a Brăilei. La licitaţia de marţi, Direcţia Silvică vine cu un preţ mai mic faţă de precedentele încercări de vânzare în sensul că acum se pleacă de la aproximativ 390.000 lei, fără TVA, adică undeva cu circa 15.000 euro mai puţin faţă de vechiul preţ - 459.163 lei, fără TVA (puţin peste 100.000 euro). Trebuie precizat însă că vila necesită renovări urgente care ar înghiţi cel puţin 100.000 euro, deoarece construcţia a fost degradată de inundaţiile din 2006 - 2010.
Imobilul este situat în extravilanul comunei Berteştii de Jos şi a fost construit în perioada 1987 - 1990, într-o zonă de liberă inundaţie a fluviului Dunărea, la aproximativ 10 km aval de podul Giurgeni - Vadul Oii. Clădirea, cu o suprafaţă de 305 mp, are construit doar un nivel, din cele două proiectate iniţial, pe o fundaţie din beton, zidărie de cărămidă şi acoperiş din tablă zincată. Cabana dispune de un număr de 5 camere, un hol central, o sufragerie, o bucătărie şi 2 grupuri sanitare. Beneficiază de instalaţie electrică proprie care se poate conecta la un generator, iar încălzirea se realizează cu sobe cu combustibil solid. Terenul aferent are o suprafaţă de 3.903 mp, pe care a fost amenajat şi un heliport, fiind proprietatea publică a statului şi va face obiectul unei viitoare concesionări către noul proprietar al imobilului.
Licitaţia deschisă pentru acest imobil este programată, aşa cum am zis, marţi, 30 iunie, la ora 11.00, potenţialii cumpărători având obligaţia de a constitui o garanţie de participare în cuantum de 19.600 lei.

 
Categorie articol: 

Comentarii