Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din august, DSP Brăila va avea, din nou, medic epidemiolog

• este vorba despre dr. Carmen Andreea Stoica, care a acceptat să fie transferată de la DSP Suceava • din 10 iunie, DSP Brăila a rămas fără medic specialist epidemiolog

 

După ce, din 10 iunie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a rămas fără medic epidemiolog, lucrurile se vor rezolva de la 1 august. Este vorba despre un transfer de la DSP Suceava a dr. Carmen Andreea Stoica care a acceptat să ajute la gestionarea situaţiei Covid-19. Vestea a fost dată, ieri, de prefectul Cătălin Boboc, imediat după vizita ministrului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Brăila.

“Exact acum (n.r. - ieri) am primit răspunsul de la DSP Suceava prin care începând cu luna august domnişoara doctor va veni la DSP Brăila şi îi va ajuta pe colegii noştri care de două luni aproape se chinuie să facă singuri anchetele epidemiologice”, a declarat Boboc.

Prefectul Brăilei avertiza încă de la începutul lunii iunie că Brăila riscă să rămână fără singurul medic epidemiolog, pe 10 iunie expirând detaşarea dr. Andreia Gavrilescu. Aceasta a fost transferată la DSP Brăila la începutul pandemiei de la Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon”, acolo unde este director medical, iar după încheierea detaşării de trei luni şi-a reluat atribuţiile de la spital.

Şeful DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină, ne-a declarat că, în ultima lună, de anchetele bolnavilor de Covid-19 situaţia s-au ocupat ceilalţi angajaţi de la compartimentul supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile, însă personalul este redus şi cu greu fac faţă. Acesta ne-a mai spus că deşi periodic se scot la concurs posturi pentru medici epidemiologici şi nu numai, nu există interes pentru ocuparea acestora, motivul principal fiind salariile mici.
Categorie articol: 

Comentarii