Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deţinuţii au vizionat Campionatului Judeţean de KARATE SKIF

10 persoane private de libertate din Penitenciarul Brăila, aflate în executarea unei pedepse în regim deschis şi semideschis, au participat la activitatea desfăşurată în data de 20 octombrie 

 

Activităţi sportive pentru mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Brăila. Nu a fost vorba despre o participare efectivă, ci o vizionare a Campionatului Judeţean de KARATE SKIF, ediţia a X-a.

Astfel, în data de 20 octombrie, începând cu ora 9.00, 10 deţinuţi din Penitenciarul Brăila, aflaţi în executarea unei pedepse privative de libertate în regim deschis şi semideschis, au participat la vizionarea campionatului. Totul a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila şi Clubul A.C.S. KARATE BUKYO Brăila. “Agent şef principal Eugen Botea - monitor sportiv  în cadrul Serviciului de Educaţie al Penitenciarului Brăila şi sensei (4 dan SKIF) preşedinte al Clubului A.C.S. KARATE BUKYO Brăila, a dorit, prin diversificarea activităţilor derulate în detenţie, promovarea adevăratelor valori sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane precum: dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea. Contactul nemijlocit cu persoane care, prin  efort propriu susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, pot constitui subiecte de reflecţie. Din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila s-au acordat premii pentru sportivi constând în diplome şi medalii pentru ocupanţii locurilor I, II, III. Au fost premiaţi şi cei mai buni sportivi ai judeţului la KARATE pe 4 categorii de vârstă: copii, minicadeţi, cadeţi şi juniori”, a precizat cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Reprezentanţii unităţii de detenţie au arătat că obiectivele urmărite prin organizarea unor astfel de activităţi au constat în diversificarea şi extinderea reţelei de suport social prin stabilirea de contacte şi colaborări cu personalităţi şi instituţii, autorităţi publice locale, formarea şi consolidarea comportamentelor dezirabile social la persoanele aflate în detenţie. Potrivit sursei citate, educaţia realizată în cadrul Penitenciarului Brăila are ca principal scop derularea de activităţi care să contribuie la modificarea, în sens pozitiv, a comportamentului persoanelor private de libertate, în acord cu cerinţele societăţii.
Categorie articol: 

Comentarii