Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuţitarul din Ulmu, 2 ani şi 6 luni de închisoare

• Petrică Boboc, de 24 de ani, a fost condamnat pentru vătămare corporală • în urmă cu doi ani, Boboc l-a înjunghiat pe un consătean • cuţitarul a fost dezarmat de concubina victimei, care a predat arma albă agenţilor de poliţie • victima a avut nevoie de o lună de îngrijiri medicale, iar viaţa i-a fost pusă în primejdie • judecătorii de la Făurei îl obligă pe agresor să-i plătească victimei despăgubiri de 15.000 lei

 

Sentinţă în cazul agresiunii de la Ulmu, din martie 2015. Judecătoria Făurei l-a condamnat pe inculpatul Petrică Boboc, în vârstă de 24 de ani, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa de judecată îl obligă pe agresor să-i plătească victimei Constantin Cosmin D. suma de 14.000 lei cu titlu de daune morale şi 1.000 lei cheltuieli de judecată. Inculpatul va plăti, de asemenea, despăgubiri Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila (circa 5.700 lei) şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean (579 lei). Condamnarea nu este definitivă, pentru că Petrică Boboc a declarat apel.

Anchetat sub control judiciar, după ce a stat 24 de ore la arest, tânărul din comuna Ulmu l-a înjunghiat fără motiv pe un vecin de-al său care, după incidentul deosebit de violent, a văzut moartea cu ochii şi a stat internat în spital două săptămâni. Dosarul penal a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. 

 

Cuţitar dezarmat de o femeie

Potrivit anchetatorilor, inculpatul Petrică Boboc, tânărul cu apucături agresive, şi persoana vătămată, Constantin Cosmin D., locuiesc în comuna Ulmu, pe aceeaşi stradă şi în imobile învecinate. Cei doi au copilărit împreună, astfel că, în mod normal, ar fi trebuit să fie prieteni, nu duşmani. Dar există şi excepţii, mai ales în mediul rural, unde sătenii preferă să-şi tranşeze problemele cu cuţitul sau cu toporul, ca la 1907. 

În seara zilei de 1 martie 2015, precizează procurorul de caz, în jurul orei 19:00, Constantin Cosmin D. a plecat de acasă cu căruţa, pentru că intenţiona să-şi rezolve nişte probleme. Şi-a continuat deplasarea până în dreptul gospodăriei lui Petrică Boboc, unde a dat nas în nas cu consăteanul recalcitrant. Cei doi vecini s-au luat la ceartă, apoi la bătaie, iar în final conflictul s-a lăsat cu sânge. Procurorii PT Brăila precizează: “Inculpatul şi persoana vătămată s-au insultat şi apoi s-au împins, iar inculpatul a luat din căruţa sa un cuţit cu lungimea totală de 26 centimetri, din care lama de 14 centimetri, cu care i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură în zona lombară stângă. În timpul conflictului, lângă cei doi au venit părinţii inculpatului şi concubina persoanei vătămate, care l-a şi dezarmat pe inculpat, predând ulterior cuţitul poliţiştilor”. Cum a reuşit o femeie să-i smulgă cuţitul vlăjganului, nu se mai precizează în dosarul penal.

Imediat după incident, o vecină a chemat ambulanţa, apelând serviciul pentru urgenţe 112. Constantin Cosmin D. a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a rămas internat în perioada 1 - 13 martie 2015. Potrivit certificatului medico-legal şi raportului de constatare medico-legală emise de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila, victima agresiunii de la Ulmu a suferit o plagă înjunghiată lungă de 20 centimetri, şoc hemoragic şi şoc traumatic, necesitând nu mai puţin de 30 de zile de îngrijiri medicale. Leziunile din ziua de 1 martie 2015 i-au pus victimei viaţa în primejdie, se mai precizează în actele medico-legale ataşate la dosar.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Petrică Boboc a precizat că, în realitate, cuţitul i-ar fi aparţinut victimei şi că plaga tăiată ar fi fost creată în condiţiile în care el şi vecinul se încăieraseră şi se loveau reciproc. Potrivit procurorului de caz, iniţial, inculpatul a declarat că ar fi fost atacat de persoana vătămată şi că el doar l-ar fi împins. Ulterior, când a fost audiat în calitate de suspect, Petrică Boboc a declarat că, luptându-se cu consăteanul său, care era înarmat cu un cuţit, “ar fi căzut amândoi, s-au rostogolit, l-a împins, după care acesta a căzut pe spate”. La urmă, a constatat că rivalul său este rănit şi că sângerează. Reprezentanţii acuzării au probat, însă, o cu totul altă situaţie de fapt.

“În mod constant, inculpatul a manifestat o atitudine de totală rea-credinţă, încercând să creeze aparenţa că a fost atacat de persoana vătămată în interiorul curţii sale, deşi, din declaraţiile părinţilor săi (...) rezultă că, în realitate, lupta a avut loc pe stradă, în faţa porţii, iar la un moment dat inculpatul şi partea vătămată s-au rostogolit pe jos, în spaţiul porţii”, preciza procurorul de caz la finalizarea anchetei.

Dosarul “Boboc” a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Galaţi.
Categorie articol: 

Comentarii