Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Creşele din Brăila se redeschid de luni

• creşele Primăriei Municipiului Brăila au fost pregătite astfel încât să asigure normele de distanţare socială şi măsurile de securitate sanitară impuse de infecţia cu Covid-19 • numărul de copii aferenţi unei grupe de creşă a fost redus la 13, pentru a fi respectată suprafaţa de 4.5 mp/copil • cererile de înscriere se depun la sediul fiecărei creşe

 

Vestea mult aşteptată de părinţi a sosit! De luni, 22 iunie, se redeschid creşele din Municipiul Brăila. În conformitate cu măsurile impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, creşele Primăriei Municipiului Brăila au fost pregătite astfel încât să asigure normele de distanţare socială şi măsurile de securitate sanitară impuse de infecţia cu Covid-19. Astfel, numărul de copii aferenţi unei grupe de creşă a fost redus la 13, pentru a fi respectată suprafaţa de 4.5 mp/copil. În prezent, capacitatea creşelor este următoarea: Creşa nr. 1 – 26 copii; Creşa nr. 2 – 52 copii; Creşa nr. 3 – 52 copii.

Cererile de înscriere se vor depune la sediul fiecărei creşe:

- Creşa nr.1, Str. I. C. Brătianu, Nr. 2 Bis – 0239/619244;

- Creşa nr.2, Str. Ghioceilor, Nr. 8 Bis tel – 0239/619926;

- Creşa nr.3, Str. Oborului, Nr. 11 tel – 0239/675796.

Admiterea în creşe se va face în ordinea depunerii cererilor de înscriere cu obligativitatea prezentării avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie pentru copii şi a completării chestionarului de triaj epidemiologic pentru părinţi. Formularele necesare înscrierii pot fi consultate la adresa http://www.primariabr.ro/servicii-subordonate/subordonate-consiuliul-loc... şi depuse în format electronic, pe adresa – spafcrese@yahoo.com – sau la numărul de fax 0239/619248 sau la sediul fiecărei creşe.

Noile acte normative impun părinţilor obligativitatea de a respecta o serie de  măsuri de igienă şi comportament. Astfel, copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduşi la creşă. Temperatura copilului se va măsura de către părinţi înainte de a pleca la creşă. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu va fi adus la creşă. Transferul de obiecte sau echipamente între casă şi creşă trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb şi încălţăminte suplimentară. Ordinul mai prevede că cei mici nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinţii trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creşă.
Categorie articol: 

Comentarii