Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci elevi s-au calificat la Olimpiada Naţională de Biologie

• aceştia provin de la colegiile “Murgoci”, “Bălcescu” şi “Ana Aslan” • toţi îşi doresc să urmeze Medicina când vor termina liceul

 

Astăzi sunt elevi de excepţie, în viitor vor fi cei care salvează vieţi. Vorbim despre cei cinci elevi care s-au calificat la Olimpiada Naţională de Biologie, competiţie ce se va desfăşura în perioada 21-26 aprilie la Oradea. Aceştia învaţă la colegiile “Murgoci”, “Bălcescu” şi “Ana Aslan”. Fără alte introduceri, haideţi să-i cunoaşteţi pe reprezentanţii Brăilei la această olimpiadă.

În urma rezultatelor obţinute la faza judeţeană, la clasa a IX-a s-au calificat două eleve: Ştefania Lidia Chiprian - Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, prof. Maria Ionescu şi Bianca Alina Danciu - Colegiul Naţional “Ana Aslan”, prof. Claudia Mitrică. Lidia s-a calificat pentru prima dată la această disciplină. Deşi este abia în primul an de liceu ea şi-a ales deja viitoarea carieră şi vrea să urmeze Medicina, iar după facultate să facă cercetare. Anul acesta, adolescenta va participa şi la olimpiada naţională de fizică. Lidia are şi o latură artistică. Vara trecută ea a fost păpuşar şi a susţinut spectacole împreună cu cei de la Teatrul “Cărăbuş” în Parcul Monument. Alina participă şi ea pentru prima dată la o olimpiadă naţională şi ne-a spus că biologia este o materie uşoară şi frumoasă atunci când întâlneşti un profesor care predă foarte bine. Până acum ea a participat la judeţenele de engleză (premiul I), dar mai toate materiile îi plac, ea dorind tot timpul să afle lucruri noi şi să ştie cât mai multe. În timpul liber citeşte cărţi (inclusiv în limba engleză) şi practică înotul.

Continuăm prezentarea lotului cu Andreea Roşculeţ, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, coordonată de prof. Mimi Iosif. Andreea participă pentru a doua oară la naţională. Ea a fost şi anul trecut şi spune că experienţa i-a prins foarte bine pentru că şi-a identificat punctele tari şi a aflat unde mai trebuie să lucreze. Aceasta ne-a spus că pasiunea pentru biologie a început în clasa a V-a şi s-a regăsit de la prima oră în această materie, tot timpul ea învăţând de plăcere. La şcoală mai este atrasă de chimie şi engleză, mergând şi la Concursul “Public Speaking”, iar când vine vorba de proiecte şi activităţi extraşcolare e prima care se implică. După liceu aceasta vrea să meargă la Medicină.

Tot doi elevi s-au calificat şi la clasa a XI-a: Victor Stanciu şi Alexandru Constantin, ambii elevi ai Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, îndrumaţi de prof. Mimi Iosif, respectiv prof. Felicia Popescu. Pentru Victor, aceasta va fi cea de-a treia olimpiadă naţională, anul trecut acesta câştigând un premiu special. De asemenea, în clasa a VIII-a el s-a calificat şi la naţionala de chimie. Pe lângă aceste materii, el este atras şi de limba engleza. A participat la “Public Speaking”, iar anul acesta va susţine examenul Cambridge. Tânărul spune că îl ajută să asculte muzică atunci când îşi face temele. Când va termina liceul şi el vrea să urmeze facultatea de Medicină. Alexandru a reuşit anul acesta o performanţă impresionantă, calificându-se nu la una, ci la trei naţionale - Biologie, Ştiinţele pământului şi Geografie. Palmaresul lui numără în total 10 calificări la olimpiade, câştigând premii la geografie. Alexandru susţine că a fost atras dintotdeuna de biologie şi este entuziasmat că va merge în finala pe ţară, mai ales că muncit foarte mult. Se descrie ca un tânăr optimist şi încrezător, iar visul lui este să devină medic.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători! Mult succes la etapa naţională!
Categorie articol: 

Comentarii