Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac nu vrea să rupă alianţa cu ALDE pe plan local

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat că acest lucru doar ar destabiliza şi mai mult situaţia la nivelul Consiliului • acesta recunoaşte că încă nu a avut loc o discuţie la nivelul partidului, dar chiar şi aşa, a punctat că vicele Cătălin Murea va rămâne pe poziţii

 

Deşi la nivel naţional s-a produs ruptura între ALDE şi PSD, pe plan local lucrurile par să funcţioneze deocamdată. Contactat, ieri, de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, pentru a vedea dacă vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila Cătălin Murea (ALDE) îşi va menţine fotoliul în acest context, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, a precizat că nu îşi doreşte schimbări. Acesta a recunoscut că, deocamdată, nu a avut loc vreo discuţie la partid care să tranşeze lucrurile, dar chiar şi aşa, a vorbit despre faptul că situaţia la nivelul Consiliului nu ar trebui destabilizată şi mai mult decât este.

“Nu. Rămânem în aceeaşi formulă. Nu am avut o discuţie la partid, dar sperăm că o să se întâmple asta. Este importantă stabilitatea Consiliului Judeţean pentru a încheia mandatul corespunzător. Nu cred că se vor întâmpla lucruri fantastice. Vom rămâne în aceeaşi echipă pentru a face proiecte pentru brăileni. Nu stăm acum să facem circ, sau mai mult decât este deja”, a declarat Chiriac.

Precizăm că imediat după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Biroul Politic al partidului a luat decizia de a ieşi din Coaliţia de Guvernare, întrebat ce se va întâmpla pe plan local, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a vorbit despre necesitatea de a putea aplica în continuare programul de guvernare din teritoriu. Rotaru a punctat atunci că va urma o discuţie politică la nivelul conducerii celor două organizaţii din Brăila.

Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au încercat să ia legătura atât cu Rotaru cât şi cu liderul ALDE din plan local, senatorul Mihai Ruse, însă niciunul nu a răspuns, ieri, la telefon.
Categorie articol: 

Comentarii