Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac dă asigurări că jucătoarele de la HC Dunărea îşi vor primi salariile

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a comentat, ieri, afirmaţiile  recente ale antrenorului echipei de handbal, Costică Buceschi, care s-a plâns într-o conferinţă de presă că jucătoarele încă nu şi-au primit salariile • acesta susţine că nu există niciun fel de problemă, că banii au fost alocaţi, dar că există anumite proceduri contabile ce trebuie urmate, de care antrenorul nu a ştiut

 

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat, ieri, că banii către echipa de handbal a judeţului au fost alocaţi fără niciun fel de problemă, însă procedura este una mai complicată, iar antrenorul HC Dunărea, Costică Buceschi a vorbit în necunoştinţă de cauză. Trebuie subliniat că Buceschi, s-a plâns recent, în cadrul unei conferinţe de presă că unele jucătoare transferate în această vară nu au primit încă niciun leu, iar ultimul salariu plătit către echipă a fost pe luna iulie.

„S-au alocat banii. Eu ştiu?! Poate nu a vorbit domnul antrenor la contabilitate... Dumnealui nu ştie pentru că nu e contabil, dar până la 28 octombrie se depun balanţele contabile pentru trimestrul 3. Ei trebuie să îşi depună toate deconturile pe sumele care au fost alocate şi trebuie să facă deschiderea pentru trimestrul 4. Banii sunt alocaţi. E hotărâre de Consiliu Judeţean. Nu avem niciun fel de problemă. Sunt nişte proceduri care trebuie îndeplinite după care îşi iau banii. Dar e o inflamare aşa, ca şi data trecută. Eu am promis şi vă spun că banii au fost alocaţi. Sunt 10 miliarde lei vechi până la sfârşitul anului. Şi pentru anul 2017 vom merge în aceeaşi formulă. Anunţ de acum că bugetul nu va fi mai mare. Cu banii pe care i-am stabilit vom merge şi vom face... ce performanţă?! Vom vedea la sfârşitul campionatului”, a declarat Chiriac.

Mergând pe aceeaşi linie, sursa citată a dat asigurări că cel puţin până la finele anului şi în prima jumătate a lui 2017 nu vor exista probleme legate de finanţarea echipei HC Dunărea.

„Echipa merge bine, fetele sunt liniştite, nu au niciun fel de problemă. Au câştigat aseară (n.r. - marţi)cu Zalău, acum pleacă în Belarus. Nu e niciun fel de problemă. Am fost şi eu la meci. Dacă nu mă duceam, asta însemna că nu nu le-am da banii”, a conchis preşedintele CJ Brăila.

 

Chiriţă: «A fost o neînţelegere la mijloc»

Contactat telefonic, directorul executiv al clubului de handbal, Dragoş Chiriţă a explicat că a fost o neînţelegere la mijloc, iar antrenorul Costică Buceschi a vorbit în necunoştinţă de cauză. „Este vorba despre un singur caz. Antrenorul a considerat că Perianu a venit din iunie, dar jucătoarea a revenit la Brăila din iulie, iar pentru această lună şi-a primit banii. S-a gândit la acest exemplu şi apoi a generalizat situaţia. S-a exagerat puţin în opinia mea”, a fost prima reacţie a directorului executiv. Sursa citată a spus apoi că întradevăr jucătoarele nu au primit banii pe luna august. Cât priveşte salariul pe septembrie, data scadentă de plată este 20 octombrie. „În câteva zile vor intra banii în contul clubului şi vom fi cu salariile la zi, există anumite proceduri ce trebuie îndeplinite. Vor fi făcute plăţile pentru august, pentru septembrie după 20 ale acestei luni. Din octombrie toate salariile vor fi la zi”, a mai spus Chiriţă.

Reamintim că, membrii CJ Brăila, au aprobat pe 15 septembrie, într-o şedinţă extraordinară să aloce 1.000.000 lei către echipa de handbal, însă asta după ce jucătoarele nu şi-au mai primit salariile de 2 luni.

Trebuie punctat însă că HC Dunărea traversează cea mai bună perioadă din istoria clubului. Echipa pregătită de Costică Buceschi şi Cristian Preda are şase victorii din tot atâtea partide disputate în campionat, iar printre echipele pe care le-a învins se numără şi CSM Bucureşti, campioana Europei şi se află pe primul loc în Liga Naţională de handbal feminin. În Cupa EHF HC Dunărea a trecut de primul tur, iar în cel de-al doilea se va „duela” cu HC Gomel, primul meci urmând a se disputa sâmbătă, 15 octombrie, în Belarus.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii