Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele 975 doze anticovid trimise în primă fază la Brăila au fost consumate

* reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila au transmis că, până vineri, 8 ianuarie, au fost consumate dozele care au ajuns la Brăila în data de 4 ianuarie, iar din lotul de 500 doze primite ulterior au fost folosite pentru vaccinare 220

 

Vaccinarea anticovid continuă la Brăila, dozele trimise la început de an fiind deja consumate. În prezent, mai sunt totuși doze de vaccin din cea de-a doua tranșă trimisă județului nostru.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, în data de 8 ianuarie, cele 975 doze anticovid primite la începutul lunii ianuarie au fost consumate. Din lotul de 500 doze primite în data de 8 ianuarie fuseseră deja folosite pentru vaccinare 220, până în dimineața zilei de 11 ianuarie.

Reamintim că, în data de 4 ianuarie, campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 a debutat și în județul nostru, lucru care s-a întâmplat și în alte județe. La fel ca în toată țară, în prima etapă au fost imunizați lucrătorii din domeniile sănătății și social - public și privat. Potrivit unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” al județului Brăila, pentru prima fază a procesului de vaccinare au fost solicitate 975 doze, care au sosit la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, cu un transport special, de la Spitalul Militar de Urgență ”Alexandru Gafencu” Constanța, stabilit ca centru zonal. De la DSP Brăila, dozele de vaccin au fost distribuite centrelor de vaccinare, cu respectarea tuturor măsurilor privind condițiile de transport, cu sprijinul echipajelor de poliție și jandarmerie. Cele patru centre stabilite pentru această etapă sunt Spitalul de Urgență Județean, Spitalul de Psihiatrie ”Sfântul Pantelimon”, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Orășenesc Făurei.

 

Noi cazuri Covid – 19

În ultimele zile, numărul persoanelor infectate cu virusul SARS – COV – 2 tot crește, chiar dacă nu mai sunt atât de multe cazuri confirmate în fiecare zi. La data de 11 ianuarie au fost 43 cazuri Covid nou confirmate și 4 persoane decedate, două din municipiul Brăila, una din Chiscani și una din Șuțești. 

Numărul total de persoane confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 8.526, al persoanelor vindecate în spitale la 1.642, iar numărul  decedaților de la începutul pandemiei este 405.

Luni, erau 423 persoane în carantină la domiciliu, 62 izolate la domiciliu și 160 internate în spitale. Din totalul de 8.526 persoane confirmate, 240 sunt din alte județe.

La data de 10 ianuarie, au fost 23 cazuri nou confirmate și zero persoane decedate, numărul total de cazuri la începutul pandemiei fiind 8.483, iar al persoanelor decedate 401. Sâmbătă, 9 ianuarie, au fost 59 cazuri nou confirmate și o persoană decedată.

 
Categorie articol: 

Comentarii