Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie pentru depistarea diabetului la Căminul de bătrâni “Sf. Petru şi Pavel”

• dr. Cristiana Voineag le-a oferit vârstnicilor sfaturi cu privire la prevenirea şi controlul diabetului

 

Consilierul local PSD dr. Cristiana Voineag, medic specialist diabet-nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judetean Brăila, a mers ieri la Căminul pentru persoane vârstnice “Sf. Petru şi Pavel” din municipiul Brăila, scopul vizitei fiind acela de a oferi sfaturi cu privire la prevenirea şi controlul diabetului în rândul persoanelor de vârsta a treia.

Campania, coordonată de viceprimarul Doiniţa Ciocan, a constat în testarea glicemică a 200 de bătrâni, în vederea depistării persoanelor cu diabet şi de informare asupra modalităţilor de a preveni apariţia bolii.

Cristiana Voineag a subliniat rolul mişcării şi alimentaţiei echilibrate, cunoscut fiind faptul ca obezitatea creşte riscul apariţiei acestei boli. De asemenea, este indicat să renunţaţi la fumat şi la consumul de băuturi alcoolice.

“Vârsta reprezintă un factor de risc pentru diabet. Dar nu doar adulţii sunt afectaţi de diabet, ci şi cei mici. De aceea, este vital să educăm şi copiii să iubească alimentaţia sănătoasa, în contextul în care, în ultimii ani, a crescut numărul cazurilor de diabet la copii”, ne-a spus dr. Voineag.

De asemenea, medicul specialist recomandă efectuarea periodică a analizelor pentru că, astfel, se poate depista la timp diabetul. Diagnosticată şi tratată corect, această boală nu duce la complicaţii grave precum accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, orbire, amputaţia membrelor sau boli renale.

Acţiunea continuă în perioada imediat următoare, în toate căminele pentru persoane vârstnice administrate de municipalitate.
Categorie articol: 

Comentarii