Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila are o femeie-prefect!

Succesoarea lui Nicolae Mitroi in scaunul de prefect al judetului este Mihaela Marcu de la Directia Generala a Finantelor Publice. Practic numirea este o noutate pentru Braila postdecembrista intrucit fotoliul de prefect nu a mai fost ocupat de o femeie.
Decizia a fost luata ieri de catre Executiv si data publicitatii in cursul aceleiasi zile pe fluxul de stiri Mediafax. Anuntul survine in contextul in care liberalul Mitroi este in pragul pensionarii. De altfel, el isi anuntase de mai multa vreme intentia de retragere din postul de inalt functionar public. Potrivit actului normativ emis ieri de Guvern, Mihaela Marcu va asigura conducerea prefecturii temporar, pina la organizarea concursului pentru ocuparea definitiva a postului.
De mentionat ca noul prefect este doctor in economie si, de citiva ani, ocupa functia de director executiv adjunct in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice.
In ceea ce-l priveste pe Mitroi, investit cu mandatul de prefect in ianuarie 2005, acesta declara in urma cu ceva vreme ca se va intoarce, dupa pensionare, la firma "Produmus" unde a fost multa vreme director general. De asemenea, el a mai afirmat ca nu regreta anii petrecuti in fruntea Institutiei Prefectului, ba, din contra, este multumit ca a prins exact o perioada dificila, cu multe framintari politice, dar si diferite calamitati, care l-au tinut in alerta tot timpul: "Da, o sa ies la pensie. S-ar putea ca pina la sfirsitul anului sa fac acest lucru. Acum incep sa ma pregatesc. Vine o vreme cind te saturi oricum de munca. Virsta oricum o am. O sa am activitate in continuare, in domeniul privat, cu un program mai relaxat... Te saturi la un moment dat cu stapinul la usa".
Guvernul precizeaza ca hotarirea emisa ieri in cazul Brailei respecta prevederile articolului 43 din HG 341/2007 privind intrarea in categoria inaltilor functionari public, managementul carierei si mobilitatea inaltilor functionari publici, precum si prevederile articolului 43 din OG 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si ale altor drepturi ale functionarilor publici.
Potrivit articolului 98 din Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici, raportul de serviciu al functionarului public inceteaza de drept la data indeplinirii cumulativ a conditiilor de virsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, dupa caz, la data deciziei de pensionare pentru limita de virsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala ori invaliditate a functionarului.
De mentionat este ca fotoliul de prefect era vizat si de catre Stefan Simpetru, directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Braila. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii