Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean acuzat că a înscenat furtul unui BMW X6

Nicuşor Roşu, în vârstă de 45 de ani, şefului unei echipe de pază la o societate din Brăila, a fost trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.
Potrivit dosarului penal întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, în februarie 2009, brăileanul a înstrăinat autoturismul BMW X6, luat în leasing, încercând apoi să ducă în eroare societatea de asigurări "Omniasig Vienna Insurance Group", prezentându-i acesteia o cheie falsă, "pretinzând, totodată, că autoturismul fusese furat din Italia".
Prin fapta sa, el a indus în eroare firma de leasing din Bucureşti, cauzându-i acesteia un prejudiciu de 383.432 lei (la valoarea anului 2011), se arată în rechizitoriu.

Limuzină dispărută fără urmă

La începutul anului 2009, precizează procurorii PT Brăila, Nicuşor Roşu a fost împuternicit de către reprezentanţii SC "Alsaria Serv" SRL Brăila să administreze respectiva societate şi să folosească autoturismul BMW seria X6 cu numărul de înmatriculare BR-92-WTE şi seria şasiu WBAFGO1020LC30386, deţinut în sistem leasing. Autoturismul era asigurat CASCO la Societatea de Asigurări "Omniasig Vienna Insurance Group".
În această calitate, la data de 10 februarie 2009, Nicuşor Roşu a obţinut de la SC "Marfin Leasing IFN" SA Bucureşti - proprietara autoturismului sus-menţionat - o împuternicire pentru a se deplasa cu acesta în afara ţării, în perioada 10 februarie - 30 martie 2009. Până aici totul a fost ok, însă ce a urmat s-a lăsat cu dosar penal.
Potrivit declaraţiilor inculpatului, în februarie 2009, acesta a plecat în Spania cu autoturismul BMW X6, ajungând în localitatea Oliva, lângă Valencia, conducând pe traseul Ungaria - Slovenia - Italia - Franţa - Spania şi având asupra sa o cheie şi talonul autoturismului. Ulterior, precizează inculpatul, s-a deplasat pe acelaşi traseu în Italia, unde a ajuns la data de 3 martie 2009, înnoptând la nişte prieteni din oraşul Torino. Brăileanul a mai precizat că noaptea a parcat BMW-ul pe Via Popora nr. 49, asigurându-l cu sistemul de închidere centralizată şi luând cheia asupra sa.
A doua zi, 4 martie, inculpatul a constatat că autoturismul nu mai era în locul unde-l parcase (!), fapt pentru care s-a deplasat la Poliţia Comunitară, crezând că i-a fost ridicat de aceasta, apoi, negăsindu-l, a reclamat furtul la Regiunea Carabinieri Piemonte - Post CC Torino Barriera Mil. Cu acest prilej, a fost întocmit un proces verbal de denunţ (anexat la dosar în copie, tradus şi legalizat la Biroul Notarial "Societatea Civilă Ralea & Ralea").
Concomitent, Nicuşor Roşu a anunţat telefonic societatea de asigurare "Omniasig Vienna Insurance Group", iar la data de 5 martie 2009 a predat cheia rămasă asupra sa şi talonul autoturismului, ambele în original (conform propriei declaraţii), fiind deschis dosar de daună. A doua cheie şi cartea de identitate a maşinii au fost predate de către societatea de leasing, "Marfin Leasing IFN" SA.

Cheia falsă

Procurorul care a supravegheat cercetările precizează: "Susţinerile inculpatului privind furtul autoturismului au fost infirmate de cercetările efectuate de poliţie. Astfel, în urma testării la Bavaria Motors a cheii predate de inculpat, s-a constatat că cip-ul de la respectiva cheie a indicat o altă serie de şasiu faţă de cea existentă în cartea de identitate a maşinii, fapt ce a determinat blocarea dosarului de daună deschis pe 5 martie 2009".
Mai mult, Inspectoratul General al Poliţiei Române - CCPI - Biroul Naţional Interpol a comunicat, pe 30 august 2010, că autoturismul BMW X6 reclamat ca fiind furat, a fost, de fapt "introdus în Maroc la data de 24 februarie 2009, de către numitul Roşu Nicuşor, posesor al paşaportului seria 14912948, iar la data de 28 februarie 2009 a fost exportat în Mauritania, conform datelor obţinute de la Interpol Rabat".
În replică, inculpatul a declarat că nu a fost în Maroc în perioada respectivă şi că nu a avut asupra sa respectivul paşaport. Mai mult, Roşu a declarat că seria paşaportului, indicată de Interpol, este nereală şi că, oricum, paşaportul l-a pierdut doi ani mai târziu, în perioada februarie-martie 2011. Inculpatul a mai precizat că a scos un nou paşaport pe data de 7 martie 2011.
"Inculpatul a mai precizat că nu se consideră vinovat de săvârşirea infracţiunilor pentru care a fost cercetat, susţinând în continuare că maşina a fost furată de persoane necunoscute în localitatea Torino, Italia", precizează reprezentanţii acuzării.
Pe 2 martie 2011, SC "Marfin Leasing IFN" România SA Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 383.432 lei, sumă la care se adaugă penalităţi de 0,3% pe zi de întârziere la plată.
Cazul a fost preluat de instanţa de judecată.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii