Mergi la conţinutul principal

Brăila are gata lista de proiecte pentru care vrea cofinanţare europeană prin POR

• sesiunile de depunere a proiectelor de dezvoltare urbană sunt deschise până la finele anului • după cum a dat asigurări Iuliana Neagu, şefa Direcţiei Strategii din cadrul Primăriei Brăila, portofoliul de proiecte al Brăilei este complet pentru toate cele 5 obiective specifice în cadrul POR - Programul Operaţional Regional pe parte de dezvoltare urbană durabilă

 

Au fost deschise sesiunile de depunere a proiectelor de dezvoltare urbană durabilă în cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), perioada de înscriere fiind 21 august - 31 decembrie, ora 10.00.

Este vorba despre 5 apeluri în cadrul cărora pot fi depuse cereri de finanţare pentru proiecte care vizează: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă (Obiectivul specific 4.1); Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ (Obiectivul specific 4.2); Îmbunătăţirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităţilor marginalizate în municipiile reşedinţă de judeţ din România (Obiectivul specific 4.3); Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă (Obiectivul specific 4.4); Creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa forţei de muncă (Obiectivul specific 4.5).

Versiunile finale ale Ghidurilor Solicitantului au fost aprobate încă din data de 21 iulie, prin Ordin al ministrului delegat pentru fonduri europene, şi sunt afişate pe site-ul ministerului dezvoltării (www.mdrap.gov.ro).

“Consilierii municipali au aprobat strategia integrată de dezvoltare urbană şi planul de mobilitate astfel încât să putem depune, chiar zilele acestea, primele două documente, în speţă PIDU (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană - n.r) şi PMUD (Planul de Mobilitate Urbană Durabilă - n.r.). Documentele sunt afişate pe site-ul primăriei şi au fost şi în dezbatere publică. După ce se depun aceste proiecte şi primim admisibilitatea de la autoritatea de management - în prealabil aceste documente au fost verificate de o structură de sprijin a dezvoltării urbane, şi s-a obţinut inclusiv avizul de mediu -, se face un document justificativ şi o prioritizare a tuturor proiectelor din PIDU şi PMUD de către o autoritate urbană, cu precizarea că şi acest organism este constituit deja la nivelul municipiului nostru. Mai departe, se depune acest document jutificativ, urmând ca, ulterior, în 2018, să depunem proiectele. La acest moment noi lucrăm la proiecte precum, strada Baldovineşti, Parcul Monument, strada Grigore Alexandrescu şi Calea Galaţi bucata rămasă nemodernizată între Independenţei şi Dorobanţi. Mai avem un proiect ce vizează zona Lacu Dulce pe parte de comunităţi defavorizate, un alt proiect de zonă urbană degradată, precum şi proiectul pe parte de managementul traficului. Adică avem pregătite proiecte pe toate cele 5 obiective specifice ale axei 4”, ne-a declarat Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Strategii şi Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila

De precizat că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este un document absolut necesar, în vederea depunerii de proiecte pe Axa 4 Dezvoltare Urbană din Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. În termeni administrativi, scopul PMUD este „de a contribui la reducerea poluării atmosferice şi fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie; creşterea calităţii şi atractivităţii mediului urban; îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii urbane; asigurarea diferitelor opţiuni de transport tuturor cetăţenilor, astfel încât să permită accesul la destinaţii şi servicii esenţiale”.

De precizat că depunerea cererilor de finanţare în cadrulPOR 2014 - 2020 se face utilizând sistemul electronic - aplicaţia MY SMIS.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro