Mergi la conţinutul principal

Brăila: 350 de adolescenți vaccinați

* Prefectura Brăila ne-a informat că la Brăila au fost vaccinați împotriva COVID-19 350 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani * serul folosit a fost cel de la Pfizer, majoritatea având deja schema completă de vaccinare * pentru a stimula cât mai mulți tineri să se vaccineze, un parlamentar a propus încurajarea acestora cu tichete educaționale de 150 de euro, după modelul unor țări europene

 

În aproape două luni de la debutul campaniei de vaccinare destinată și adolescenților, la Brăila s-au vaccinat împotriva COVID-19, 350 de tineri. Potrivit datelor puse la dispoziție de Instituția Prefectului-Județul Brăila, este vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, 300 dintre ei având deja schema completă de vaccinare cu serul de la Pfizer, deocamdată, singurul recomandat în România pentru această categorie de populație. Tinerii au fost inoculați în perioada 2 iunie -29 iulie, atât în centrele special amenajate din municipiu, la drive-thru, cât și în cabinetele medicilor de familie implicați în campania de vaccinare.

Întrebați dacă au fost semnalate reacții adverse în rândul tinerilor, după administrarea vaccinului, reprezentanții Prefecturii Brăila ne-au transmis că nu a fost nici măcar un caz de acest fel. ”Menționăm faptul că, până la data de 30.07.2021, la nivelul Municipiului Brăila nu au fost înregistrate reacții adverse post-vaccinare inderizabile pentru persoanele vaccinate anticovid, cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani ”, se arată în răspunsul Prefecturii Brăila.

Conform informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, până la sfârșitul lunii iulie, la Brăila, s-a reușit vaccinarea a 94.822 de persoane, din care 49.197 și cu doza a doua. În ceea ce privește noua situație Covid-19, vineri, 30 iulie, la Brăila a mai fost confirmat un caz, din 26 de teste efectuare, care a fost internat în spital, unde mai sunt încă doi pacienți pozitivi.

Pentru că adresabilitatea tinerilor este destul de scăzută și la nivel național, în ceea ce privește vaccinarea, un parlamentar liberal a propus stimularea adolescenților, dar și tinerilor până în 25 de ani, cu tichete educaționale în cuantum de 150 de euro, după modelul altor țări europene. Rămâne de văzut acum dacă propunerea deputatului va deveni literă de lege. Cert este că nu doar imunizarea tinerilor merge foarte greu în România, ci și a populației din mediul rural, unde adresabilitatea este extrem de scăzută.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro