Mergi la conţinutul principal

Beneficii multe pentru elevii înscriși la școala profesională înființată de Alexandru Popa

• președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a vorbit recent despre școala Profesională ”Anastase Simu” pe care a înființat-o în comuna Cireșu și care se va deschide pentru prima oară, odată cu începerea noului an școlar • beneficii: transport gratuit la școală, o bursă lunară și asigurarea plății pentru școala de șoferi în ultimul an de studiu • Popa a mai transmis că a discutat și cu alți primari din județ în vederea unor proiecte similare și că a se bucură de susținerea acestora

 

Ofertă atractivă pentru elevii înscriși la școala Profesională ”Anastase Simu” din Comuna Cireșu, înființată ca urmare a unui demers al parlamentarului PNL Brăila Alexandru Popa. Președintele liberalilor brăileni a susținut recent o conferință de presă în cadrul căreia a amintit despre școala din satul Scărlătești, care își va deschide porțile în această toamnă pentru prima oară, venind cu o serie de noutăți. Potrivit lui Popa, toate cele 24 de locuri disponibile au fost ocupate deja. Cât despre avantajele frecventării școlii profesionale din Cireșu, deputatul a explicat că toți elevii vor beneficia de transport gratuit de la și către școală (în special cei care vin din satele componente ale comunei sau din localitățile limitrofe), vor avea parte de o bursă lunară în valoare de 400 lei, vor putea beneficia în mod gratuit de cursuri la școala de șoferi în ultimul an de studiu, pentru a-și putea obține permisul de conducere. De asemenea, poate cel mai important aspect, vor putea face practică atât în atelierul școlii, cât și în cadrul firmelor partenere, iar mai apoi poate chiar vor obține un job în domeniul agricol.

”Elevii sunt din cele trei comune, Cireșu și cele două comune limitrofe și au ocupat toate cele 24 de locuri (n.r. - Cireșu are cinci sate componente: Batogu, Cireșu (reședința), Ionești, Scărlătești și Vultureni). Este o bursă lunară de 400 lei din care 200 lei este susținută din bani publici și 200 lei susținută de o firmă privată (n.r. – SC POPALEX.SRL). Este vorba despre firma pe care eu am administrat-o în trecut și la care sunt unic asociat. În ultimul an, în anul 3 de studiu al școlii profesionale, le vom plăti școala de șoferi, pentru a-i încuraja să termine aceste studii. Să știți că sunt unii dintre ei care au o situație financiară mai precară. Dar toți tinerii – cum mi-am dorit și eu la un moment dat -, își doresc ca la 18 ani să aibă permis de conducere, așa că am ajuns la concluzia că acesta este un bonus. Un alt punct ar fi practica în atelierul școlii, pe care îl înființăm acum, cât și la firmele partenere în acest proiect”, a ținut deputatul să precizeze.

Cele două specializări pentru care elevii au putut opta, sunt: ”agricultor culturi de câmp” (12 locuri) și ”mecanic agricol” (12 locuri). Popa declara în luna mai pentru ”Obiectiv – Vocea Brăilei” că, pentru început, va investi între 10.000 și 50.000 euro pentru ca acest proiect al învățământului dual în mediul rural să demareze din toamnă. Ulterior, în condițiile în care tinerii s-ar arăta interesați de această formă de învățământ, Popa a precizat că se vor aloca anual noi resurse pentru dezvoltarea școlii profesionale. Parlamentarul a subliniat atunci că și-ar dori să înființeze 6-7 școli profesionale în județul Brăila.

În ceea ce privește calificările elevilor, liderul liberal a explicat că tinerii absolvenți vor putea activa fie ca tractoriști, fie în domeniul tratamentelor culturilor.

Școala este acreditată. Nu puteam să deschidem o școală care nu era acreditată. A fost acreditată încă de anul trecut. Am găsit deschidere și la alți primari din județ. Încercăm anul acesta să declanșăm procedura la ARACIP (n.r. - Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar ) pentru a mai autoriza și alte școli profesionale, cu specific local. (...) O să mai încercăm să facem ceva similar în cinci comune”, a conchis Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro