Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani să fie! Marile magazine sunt deschise până târziu în noapte

• în prima zi de Paşti retailerii şi-au luat zi liberă, însă vor relua activitatea de luni, 17 aprilie • pensiile se dau cu două zile mai devreme • un studiu arată că salariaţii care primesc tichete cadou vor respecta tradiţia şi se vor înnoi de Paşti

 

Aşa cum au procedat în fiecare an, în această perioadă, marii retailerii îşi ţin deschise până târziu în noapte magazinele. După cum v-a obişnuit, “Obiectiv” vă spune când vor fi deschise marile magazine în perioada Paştelui, în cazul retailerilor care şi-au afişat programul special de Sărbători. Astfel, multe dintre magazine vor fi deschise până târziu în noapte pentru a nu-i “pierde” pe brăilenii care au lăsat pe ultima sută de metri cumpărăturile sau care preferă shopping-ul pe timp de noapte pentru a evita aglomeraţia de peste zi.

Marile magazine de la Carreforur la Auchan, de la Kaufland la Billa vor fi închise în data de 16 aprilie şi vor fi deschise a doua zi de Paşte, pe 17 aprilie.

Programul special de Paşte 2017 la Carrefour ţine până în 15 aprilie. Astăzi şi mâine magazinul din complexul comercial Brăila Mall va fi deschis de la ora 08.00 până la ora 23.00, iar în zilele de 13 şi 14 aprilie programul se prelungeşte până la 24.00. Sâmbătă, 15 aprilie, orarul de funcţionare va fi 08.00 - 19.00, iar duminică, 16 aprilie, va fi închis. A doua zi de Paşti însă se revine la programul 08.00 - 22.00.

În ce priveşte magazinele din galeriile Brăila Mall programul zilnic rămâne 10.00 - 22.00 până vineri, 14 aprilie, inclusiv, iar sâmbătă se închid la ora 19.00 şi se redeschid luni, 17 aprilie, de la ora 10.00.

La Profi, majoritatea magazinelor au program prelungit în Săptămâna Mare până la ora 24.00, cu câteva excepţii, iar în ziua de sâmbătă, 15 aprilie, magazinele Profi se închid la ora 18.00.

Retailerul Lidl anunţă pe site-ul propriu că aproape toate magazinele au un program de funcţionare prelungit. Puteţi face cumpărături de luni până sâmbătă între 7:30 - 22.00. Evident, duminică va fi închis, iar, spre deosebire de ceilalţi retaileri, Lidl le dă liber angajaţilor şi luni, 17 aprilie. Magazinele din Brăila se vor deschide marţi, 18 aprilie şi vor funcţiona după orarul 07.30 - 22.00

Programul magazinelor Billa în perioada Sfintelor Sărbători de Paşti arată astfel: până la finele săptămânii funcţionează după orarul 07.00 la 23.00, sâmbătă, 15 aprilie, de la 07.00 la 21.00, duminica Paştelui - închis, iar de luni, 17 aprilie se revine la programul normal.

Kaufland îşi va ţine deschise magazinele până la ora 23.00 în zilele de miercuri, joi şi vineri, iar sâmbătă, până la ora 18.00, în timp ce duminică, 16 aprilie, vor fi închise. Luni, 17 aprilie, magazinele Kaufland vor avea program scurt şi vor fi deschise de la 9.00, iar ora închiderii va varia în funcţie de magazin, în intervalul 14.00 – 16.00.

Program Auchan Paşte 2017: programul se încheie mai devreme în ziua 15 aprilie (în general la ora 18.00), iar între 11 - 14 aprilie unele magazine au program prelungit şi până la ora 23.00. Pe 16 aprilie, magazinele sunt închise. Singurul Auchan care va fi deschis pe 16 aprilie este hipermarketul din mall-ul Afi Cotroceni, care funcţionează între orele 14.00 – 23.00.

 

Tichetele cadou, pentru achiziţia de haine şi electrocasnice

Decoraţiunile, obiectele vestimentare şi echipamentele electronice şi electrocasnice sunt principalele achiziţii din magazinele non-alimentare pe care le vor face angajaţii care primesc anul acesta tichete cadou de Paşte, conform unei analize Sodexo, derulată cu scopul de a identifica principalele tendinţe în utilizarea şi acordarea tichetelor cadou în România. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de aproximativ 1.500 de companii şi pe baza informaţiilor comerciale Sodexo, în perioada 27 martie – 3 aprilie.

Astfel, aproximativ 31,5% din angajaţii care vor primi tichete Cadou Pass Sodexo de Paşte intenţionează să le utilizeze pentru a cumpăra obiecte din categoria home&deco, în timp ce peste 26% îşi doresc să cumpere obiecte vestimentare şi aproape 25% optează pentru echipamente electronice şi electrocasnice. 

„Orice formă de motivare din partea angajatorilor este importantă pentru angajaţi, cu atât mai mult cu cât implică şi un stimulent de ordin financiar. Spre deosebire de un bonus la salariu, acordat la finalul lunii sau al anului, tichetele cadou oferă un stimulent imediat pentru angajaţi (...). În plus, angajaţii beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou” declară Adina Popa, director de marketing şi dezvoltare la “Sodexo Benefits & Rewards” România.

În prezent, tichetele cadou în cuantum de până la 150 de lei per eveniment oferite angajaţilor şi copiilor minori ai acestora beneficiază de deductibilitate şi exceptare de la plata taxelor şi impozitelor. Cele mai multe companii care îşi recompensează angajaţii cu tichete cadou oferă valoarea maximă deductibilă.

Sodexo este emitentul de tichete cadou cu cea mai mare reţea naţională în care acestea pot fi utilizate, cu 67.000 de magazine partenere, profilul acestora variind de la magazine electro-IT, librării, magazine de bijuterii şi accesorii, birotică, jucării, obiecte vestimentare etc., până la farmacii, supermarketuri şi hipermarketuri.

 

Pensiile se plătesc mai devreme luna aceasta

Casa Judeţeană de Pensii Brăila a anunţat că va plăti cu două zile mai devreme drepturile beneficiarilor din lista de evidenţă a instituţiei. “Astfel, în luna aprilie, plata pensiilor la domiciliul pensionarilor se va realiza în perioada 12 - 26 aprilie, iar în cazul pensionarilor avizaţi la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 27 aprilie, la ghişeele poştale”, se precizează în comunicatul de presă al CJP Brăila. 
Categorie articol: 

Comentarii