Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVAS se lauda cu reusita privatizarii SC "Laminorul"

In cadrul unei conferinte de presa organizata zilele trecute de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), avind ca tema prezentarea raportului de activitate aferent primelor 7 luni ale anului in curs, presedintele institutiei, Razvan Orasanu, a dat ca exemplu de reusita in ceea ce priveste privatizarea cazul SC "Laminorul" SA Braila. Potrivit datelor prezentate de AVAS, pina la data de 31 iulie a.c., autoritatea a Incheiat 36 de contracte de privatizare si sint in curs de privatizare 31 societati comerciale, din totalul de 120 de societati incluse In planul de privatizare In anul 2006. Veniturile Incasate de la Inceputul anului din activitatea de privatizare sint de 171,15 milioane de lei noi.
"Dintre societatile privatizate prin vinzarea pachetelor de actiuni, cele mai importante sint: SC "Laminorul" SA Braila, "Constructii Feroviare Moldova" SA Iasi, iar din rindul institutelor de cercetare "Straero" SA Bucuresti, "SIAT" SA Bucuresti si "Ceprom" SA Satu Mare", se arata in raportul AVAS. De altfel, imediat de la semnarea contractului de privatizare a SC "Laminorul" SA, Orasanu venit in vizita la unitatea braileana, a apreciat ca fiind o reusita tranzactia, atit prin prisma angajamentelor asumate de catre cumparator, cit si prin prisma faptului ca acesta a anuntat angajarea pe termen scurt a circa 150 de noi salariati.

Ce prevede contractul de privatizare

Reamintim ca la mijlocul lunii trecute AVAS a semnat cu "Donau Commodities" contractul de privatizare a SC "Laminorul". Societatea braileana a fost achizitionata In cadrul unei tranzactii de peste 17,5 milioane euro, din care: 221.374, 37 euro - pretul pachetului de actiuni, 10 milioane euro investitii de dezvoltare, 6,5 milioane euro capital de lucru si 785.624 euro investitii de mediu.
Tot prin contractul de privatizare, "Donau Commodities" s-a obligat
sa pastreze, pe o perioada de cinci ani, Intreg personalul unitatii, sa
preia datoriile societatii In valoare de 29,5 milioane de lei noi, sa
diversifice productia societatii si sa nu Instraineze activele ce concura la realizarea obiectului principal de activitate.
De asemenea, "Donau Commodities" s-a angajat In cadrul
negocierilor, sub sanctiunea desfiintarii contractului de privatizare,
sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii, In
cuantum de 9,5 milioane lei, In conformitate cu decizia Consiliului
Concurentei care a calificat ca ilegal acest ajutor de stat si a dispus
recuperarea lui de catre Autoritate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii