Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apel către guvernanţi: Sprijiniţi ONG-urile!

• InfoCons cere Guvernului adoptarea unor „măsuri urgente de sprijinire a mediului asociativ”, prin suspendarea plăţilor aferente contribuţiilor salariale şi susţinerea şomajului tehnic • „trecem printr-o perioadă foarte grea pentru societatea civilă din România”, se precizează într-un comunicat InfoCons   

 

Asociaţiile neguvernamentale din România cer adoptarea unor măsuri de sprijinire a mediului asociativ, prin suspendarea plăţilor aferente contribuţiilor salariale şi susţinerea şomajului tehnic, acolo unde este cazul. În acest sens, Mişcarea de protecţia consumatorilor a trimis o scrisoare deschisă către Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanţelor Publice, „având în vedere situaţia prin care trecem în această perioadă”.

Potrivit comunicatului InfoCons (asociaţie neguvernamentală pentru protecţia consumatorilor din România, membră a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori – F.A.C.), ONG-urile care se implică cu voluntari în sprijinirea cetăţenilor riscă să abandoneze acum proiecte foarte importante, multe din activităţile acestora fiind suspendate, iar sponsorizările aproape inexistente.

„Solicităm adoptarea de urgenţă a unor măsuri de sprijin pentru mediul asociativ din România, prin suspendarea plăţilor aferente contribuţiilor salariale şi susţinerea şomajului tehnic acolo unde va fi cazul. În cazul în care nu vor fi luate măsuri de sprijin financiar, mediul asociativ din România va avea enorm de suferit, prin pierderea unor angajaţi care au fost formaţi în mai mulţi ani. Acest lucru va duce la o pierdere majoră a activităţilor şi proiectelor sociale pe care le desfăşurau până acum aceste organizaţii neguvernamentale”, precizează InfoCons într-un comunicat dat publicităţii, subliniind, totodată, faptul că „trecem printr-o perioadă foarte grea pentru consumatorul şi cetăţeanul român, dar şi pentru societatea civilă din România”.

Federaţia Asociaţiilor de Consumatori (F.A.C.) este persoană juridică de drept privat, reprezentativă, care susţine şi protejează drepturile şi interesele ONG-urilor care activează în domeniul protecţiei consumatorilor.   
Categorie articol: 

Comentarii