Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aparatură nouă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila!

pe final de an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se poate lăuda cu noi echipamente medicale şi aparatură performantă în valoare de 6 milioane de lei • noile achiziţii au ajuns deja la spital şi vor deveni funcţionale începând cu anul viitor, pentru că o parte din aparatura medicală necesită autorizaţii CNCAN

 

Veşti bune pentru medici, cât mai ales pentru pacienţi! Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a înnoit pe final de an cu aparatură medicală nouă şi ultramodernă, în valoare de aproximativ 6 milioane de lei, bani asiguraţi în proporţie de 90% de la Ministerul Sănătăţii şi 10% de la Consiliul Judeţean Brăila. Printre noile achiziţii se numără un aparat de radiologie cu octovoltaj, două aparate radiologice digitale, paturi pentru Terapie Intensivă, videolaringoscop, un sudoscan şi 10 incubatoare pentru Terapie Intensivă la Maternitate, dar şi un computer tomograf. Potrivit informaţiilor transmise de preşedintele Consiliul Judeţean Brăila, noile echipamente au sosit deja la spital şi s-a început montarea lor. “Au sosit noile aparate, noul CT. Şi vreau astăzi (n.r.- ieri, 9 decembrie) să mă duc la spital, se pare că a fost montat.  Noile aparate radiologice digitale, pentru ca pacientul să nu se mai plimbe cu filmul în mână, ci va fi, clar, văzut de medic pe calculator şi atunci se va putea pune diagnosticul mai repede. Deci acel timp mort de aşteptare al filmului nu va mai exista. Deci îmbunătăţim serviciile medicale(...)”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful CJ Brăila, Francisk Chiriac. Aparatura medicală va fi funcţională, începând cu anul viitor, abia după ce unitatea spitalicească va obţine şi autorizaţia CNCAN  (n.r. -Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare).

Tot la capitolul noutăţi acesta a mai vorbit şi despre proiectul de reabilitare al întregului spital, precizând totodată că s-a găsit şi sursa de finanţare care să suporte lucrările de reparaţii şi de modernizare. “Am dat drumul la partea de proiectare şi execuţie la tot ce înseamnă pavilion A, corpul  de pe Şoseaua Buzăului. Sunt 8 milioane de euro pe care le-am pus la bătaie  din fondul de dezvoltare al judeţului, astfel încât toate saloanele din spital să aibă grup sanitar, linoleum pe jos, paturi noi, frigidere şi toate utilităţile astfel încât pacienţii să nu mai simtă condiţiile puţin mai precare, ci să aibă condiţii foarte bune de cazare în momentul când vor fi internaţi în spital”, a mai spus preşedintele CJ Brăila.

În ceea ce priveşte noul corp destinat secţiilor de Cardiologie şi Pediatrie, din curtea unităţii spitaliceşti, acesta va mai rămâne închis şi în acest an şi abia de anul viitor intră în discuţie construcţia efectivă care va lega noua clădire de  pavilionul A.
Categorie articol: 

Comentarii