Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anunț oficial. După 15 mai vom putea ieși din case, dar cu mască de protecție în spațiile publice închise

* Klaus Iohannis a anunțat că după această dată se vor relaxa restricțiile de circulație, iar cetățenii vor putea ieși afară fără declarație pe propria răspundere

 

 

După 15 mai, românii vom putea ieși din case fără declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator. Asta a anunțat președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută în această după-amiază la Palatul Cotroceni, potrivit g4media.ro. Acesta a precizat că purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și în transportul în comun rămâne însă obligatorie. Mai mult, Iohannis a spus că vom putea renunța la purtarea măștii abia anul viitor, atunci când pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării.

”După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel, vor rămâne cu siguranță o vreme – vorbesc după 15 mai – în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele României a mai anunțat că va avea astăzi o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației pentru a începe elaborarea unui plan concret pentru revenirea elevilor la școală.  În paralel, se lucrează la o analiză și la un plan care va prevedea exact cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele care au fost puternic restricționate, de exemplu zona comercială.

”Până în 15 mai, până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare! Repet: până în 15 mai stați acasă! Toate restricțiile rămân în vigoare! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni, din păcate, la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili exact care activitate când poate să înceapă”, a mai declarat președintele României.

 
Categorie articol: 

Comentarii