Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi pe linie COVID în pieţe, târguri şi restaurante. O nuntă şi un botez s-au terminat cu două dosare penale

în weekend, poliţiştii au acţionat cu efective mărite în locuri aglomerate, adică pieţe, târguri, restaurante şi mijloace de transport în comun • sâmbătă, echipajele de control au mers la Piaţa Halelor, unde i-au verificat pe comercianţi şi cumpărători cu privire la purtarea măştii de protecţie • petreceri de amploare, respectiv o nuntă cu peste 60 de invitaţi şi un botez cu aproximativ 35 de persoane, au fost întrerupte de poliţişti, pe lângă amenzile aplicate fiind întocmite şi două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 

Controale în pieţe şi mijloace de transport în comun, cu amenzi una după alta, şi petreceri cu prea mulţi invitaţi, respectiv o nuntă şi un botez, întrerupte de poliţişti. Sancţiunile totale aplicate în week-end au fost de aproape 100.000 lei.

Piaţa Halelor a fost luată cu asalt de poliţişti, în cursul zilei de sâmbătă. Acţiuni de amploare s-au desfăşurat în toate pieţele şi târgurile din municipiu şi judeţ, în acest week-end, comercianţii şi cumpărătorii fiind verificaţi cu privire la purtarea măştii de protecţie. Poliţiştii au întrerupt şi o nuntă cu peste 60 de persoane, organizată la un restaurant din afara municipiului, dar şi un botez cu aproximativ 35 de persoane. S-au dat amenzi usturătoare, dar s-au întocmit şi două dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Astfel, în perioada 16 - 18 octombrie, poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului judeţ, în zonele aglomerate şi în mijloacele de transport în comun. Au fost verificate marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele şi târgurile din municipiu, precum şi cele din judeţ. Activităţile au vizat şi verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unităţile economice precum terase, baruri şi cluburi. “Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au verificate 252 de societăţi comerciale, legitimate 934 de persoane, controlate 548 de vehicule, 341 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun ce asigură transportul angajaţilor la locul de muncă şi taxiuri. Au fost constatate 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 96.000 de lei, dintre care: 125 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 41 potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice; 45 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

De asemenea, poliţiştii brăileni împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Au fost depistate  63 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi, în valoare totală de 11.500 lei.

 

Nuntă cu peste 60 de persoane întreruptă de poliţişti

Sâmbătă seara, la un restaurant de pe raza judeţului Brăila, poliţiştii au constatat că avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, la care participau aproximativ 65 de persoane. Astfel, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât şi administratorului societăţii comerciale, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. “Totodată, a fost întocmit şi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, desfăşurarea evenimentului fiind întreruptă”, a precizat sursa citată.

Vineri seara, la un alt restaurant de pe raza judeţului Brăila, poliţiştii au constatat că avea loc un eveniment privat, respectiv un botez, la care participau aproximativ 36 de persoane. Astfel, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât şi administratorului societăţii comerciale, conform Legii nr. 55/2020. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, desfăşurarea evenimentului fiind întreruptă.

Poliţiştii recomandă tuturor brăilenilor să păstreze distanţarea fizică şi să poarte masca de protecţie în toate spaţiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislaţia în vigoare. Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor necesare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2, precum purtarea măştii de protecţie, dar şi păstrarea distanţei fizice pentru a-şi proteja propria sănătate, dar şi pentru protecţia celor din jur.
Categorie articol: 

Comentarii