Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

80 de copii din centrele de plasament din Brăila au nevoie de sprijin

• proiectul “Ajungem MARI” caută voluntari în judeţul Brăila pentru a contribui la educaţia copiilor din centrele de plasament • astăzi este ultima zi de înscrieri

 

Proiectul “Ajungem MARI” caută voluntari în judeţul Brăila pentru a contribui la educaţia a 80 de copii din două centre de plasament.

Astăzi, 25 octombrie, este ultima zi în care voluntarii se pot înscrie completând formularul online la adresa https://goo.gl/forms/WJOHNetP5hNsflzy1 şi trimiţând apoi CV cu fotografie la adresa menţionată în formular.

Voluntarii pot fi din toate domeniile, pentru că nu e nevoie de experienţă de predare sau în lucrul cu copiii. Înainte de începerea activităţilor ei participă la un training la care învaţă nevoile copiilor din centre şi metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniţi pe parcurs.

Prin întâlnirile lor cu copiii, voluntarii îi ajută să capete mai multă încredere în forţele proprii, să îşi îmbunătăţească abilităţile şi cunoştinţele şi să îşi descopere pasiunile şi ce vor să facă mai departe. Voluntarii primesc, în schimb, zâmbetele şi îmbrăţişările copiilor.

Pentru organizarea trainingurilor în judeţe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, iar cei selectaţi vor activa, săptămânal, câte trei ore, în echipe de câte doi. Voluntarii vor sustine şedinţe de pregătire şcolară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educaţie pentru sănătate sau educaţie civică. De asemenea, copiii vor avea parte de ieşiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.

Modulul de voluntariat durează 6 luni şi începe în luna noiembrie. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul “Ajungem MARI”: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.
Categorie articol: 

Comentarii