Mergi la conţinutul principal

25 de şcoli din municipiu vor avea autorizaţie ISU

• anunţul a fost făcut de primarul Marian Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă, şcolile primind fonduri pe parcursul acestui an pentru obţinerea autorizaţiei cu privire la prevenirea şi stingerea incendiilor • Inspectoratul Şcolar nu ne-a putut oferi o situaţie exactă pe întreg judeţul, baza de date fiind în curs de actualizare

 

În sfârşit, o veste bună la început de an şcolar! În perioada următoare va creşte numărul şcolilor din municipiu care au autorizaţie ISU, iar elevii şi profesorii îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Marian Dragomir a făcut o inventariere a unităţilor de învăţământ care au primit anul acesta bani de la bugetul local pentru a-şi obţine autorizaţia cu privire la prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI). Dragomir a ţinut să puncteze că Primăria a realizat această statistică colaborând direct cu şcolile şi nu prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila.

“Anul acesta au fost acordate finanţări foarte importante pentru şcoli, acestea vor fi acordate şi în viitor. Ne-am învăţat să avem o relaţie direct cu şcolile, prin contabilitatea primăriei, prin Direcţia de Cultură, fără Inspectoratul Şcolar. Suntem deja specialişti în lucrul acesta. Sunt directori care vin la noi şi ne prezintă diverse probleme, mie personal, Direcţiei de Cultură care are şi şcolile sau la Contabilitate. Aţi văzut că şi la ultima şedinţă de CLM am avut o rectificare de buget pentru a le da unităţilor sume de bani şi am să vă prezint situaţia unităţilor de învăţământ care nu deţin încă autorizaţii ISU dar care le vor obţine în perioada următoare. Este o situaţie pe care primăria a făcut-o singură, fără IŞJ”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Edilul a parcurs apoi o listă cu 25 de unităţi de învăţământ care îşi vor obţine autorizaţia de funcţionare de la ISU, prezentând şi stadiul lucrărilor pentru fiecare corp de clădire în parte. Astfel, lista şcolilor unde elevii vor învăţa în condiţii de siguranţă este următoarea: Şcoala “M. Eminescu” - sala de sport; Grădiniţa cu program prelungit nr. 6; Grădiniţa cu program prelungit nr. 3; Şcoala “I. Creangă”; Şcoala “N. Chercea”; Şcoala “M. Dragomir”; Şcoala “A. Vlaicu”; Şcoala “Sf. Andrei”; Şcoala “V. Vodă”; Şcoala “E. Teodoroiu” - corpurile A, B şi C; Şcoala “M. Kogâlniceanu”; Şcoala “G. Coşbuc”; Şcoala “Al. Puşkin”; Colegiul “Murgoci”; Liceul “Perpessicius”; Liceul de Arte - corpurile A şi C; Colegiul “Ed. Nicolau” - sala de sport şi căminul; Liceul “A. Saligny”; Liceul “G. Moisil”; Colegiul “N. Bălcescu” - sala de sport, corpul A şi corpul comun cu Liceul de Arte; “Iorga” - sala de sport; “Cerna”; LPS.

Primăria a “scos” din buget milioane de lei astfel încât şcolile să facă toate demersurile pentru a obţine avizul de la ISU, numai în ultima şedinţă de CLM, din 31 august, consilierii alocând aproximativ 600.000 lei pentru trei unităţi de învăţământ.

“Toate aceste unităţi de învăţământ au primit, în diverse faze, fonduri de la Primăria Municipiului Brăila. Au fost redirecţionate fonduri de la alte şcoli care au surplus şi primesc sprijinul necesar. Au documentaţii depuse şi vor fi autorizate în perioada următoare. Vor rămâne puţine şcoli în municipiu fără autorizaţii”, a adăugat edilul-şef.

Dacă la prima vedere situaţia pare una bună, ei bine, lucrurile nu sunt deloc grozave. În continuare, există zeci de corpuri de clădiri care nu sunt pregătite corespunzător în caz de incendiu. Reprezentanţii ISJ Brăila nu au putut să ne ofere situaţia exactă pe întreg judeţul, baza de date fiind în curs de actualizare.

Anul trecut, o statistică realizată de Inspectorat, pe corpuri de clădiri, arăta că la liceele din mediul urban funcţionează 63 de clădiri fără autorizaţie ISU, la şcolile gimnaziale 36, iar la grădiniţe 47. În mediul rural 95 de grădiniţe se aflau în această situaţie, 49 de şcoli gimnaziale/primare şi 2 licee/şcoli profesionale.

La nivel naţional, potrivit unei declaraţii din luna august a ministrului Liviu Pop,

din 31.297 unităţi de învăţământ, doar 6.461 au avize şi autorizaţii pentru prevenirea şi stingerea incendiilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro